Vili Kovačič, Boštjan M. Zupančič in Jože Duhovnik ustanavljajo politično stranko z imenom Davkoplačevalci se ne damo

(Slika: arhiv Demokracije) (Slika: arhiv Demokracije)

Vili Kovačič, Boštjan M. Zupančič in Jože Duhovnik ustanavljajo novo politično stranko z imenom Davkoplačevalci se ne damo.

Vili Kovačič, znan kot Državljan K. in pobudnik referenduma o 2. tiru, je informacijo potrdil za Demokracijo. Dejal je, da čakajo na sredo, 14. marca, ko bo javna obravnava v presoji zakonitosti referenduma o drugem tiru. Vrhovno sodišče je s tem ugodilo pobudniku referenduma Viliju Kovačiču, za razpis javne obravnave pa se je odločilo po tem, ko je ustavno sodišče sklenilo, da je referendumska ureditev neustavna.

Vili Kovačič je za Demokracijo dejal, da ne pričakuje, da bo zadeva v sredo končana, poleg tega njihove priče, ki so jih predlagali, sploh niso dobile vabila. Bo pa zato naslednji petek »trojka«, kot trojici, ki jo sestavljajo Vili Kovačič, Boštjan M. Zupančič in Jože Duhovnik, pravi Kovačič, javnosti sporočila, da se bodo podali na volitve kot politična stranka z imenom Davkoplačevalci se ne damo.

»Kdor se ne loti pravosodja, sploh ne sme priti v parlament,« pravi Kovačič in na vprašanje, zakaj odločitev za politično stranko, odgovarja: »Pritiskali smo, a ni nič zaleglo, zato moramo biti tam, kjer se sprejemajo zakoni.«

Kovačič je sicer že preteklo nedeljo v pogovoru z Jožetom Možino na TV Slovenija nakazal, da razmišlja o vstopu v politiki, za Demokracijo je to danes potrdil.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.