VIDEO: Intervju z Romano Tomc pred plenarnim zasedanjem v Bruslju; v Sloveniji je potrebno zagotoviti medijsko svobodo! Izpostavljeno

Evropska poslanka Romana Tomc bo na planernem zasedanju EP opozorila na pritiske na novinarje v Sloveniji. Foto: Youtube Evropska poslanka Romana Tomc bo na planernem zasedanju EP opozorila na pritiske na novinarje v Sloveniji. Foto: Youtube

Pred plenarnim zasedanjem v Bruslju smo se pogovarjali z evropsko poslanko članico Evropske ljudske stranke Romano Tomc. Opozorila je na pomen medijske svobode ne samo v Evropi, ampak predvsem v Sloveniji, kjer želijo nekateri utišati novinarje, ki razkrivajo zgodovinsko resnico.

Evropska poslanka iz vrst Slovenske demokratske stranke je ob tem opozorila na pomen novinarske svobode in varstva novinarjev. O tem bo spregovorila tudi na planarnem zasedanju Evropskega parlamenta. In o pritiskih na novinarje, ki želijo prikazati zgodovinsko resnico, a jih želijo v Sloveniji, oblasti naklonjene strukture, utišati. Romana Tomc tako podpira društvo Glasno, ki se zavzema za pluralno in profesionlano RTV Slovenija.

Ravno včeraj je namreč minilo leto dni, od kar je bila umorjena malteška novinarka Daphne Caruana Galizia. O tem zahteva Evropska ljudska stranka v Evropskem parlamentu tudi posebno preiskavo. Glej tukaj!

Video si lahko ogledate tukaj!

Mediji

nazaj na vrh