Testiramo: kakšno je stališče političnih strank do posvojitve otrok s strani homoseksualnih parov?

Tranzicijska levica podpira LGBT lobije, demokratične stranke pač ne. (foto: Ludovic Bertron / Wikipedia) Tranzicijska levica podpira LGBT lobije, demokratične stranke pač ne. (foto: Ludovic Bertron / Wikipedia)

V uredništvu Nove24TV so pred prihajajočimi volitvami vsem političnim strankam, ki se bodo podale v politični boj, poslali sklop vprašanj, pomembnih za razvoj slovenske države in družbe. »Ker menimo, da bi morale stranke tekmovati izključno na podlagi primerjav programov, vam želimo olajšati odločitev pri izbiri z odgovori in stališči različnih strank,« poroča spletna stran Nova24tv.si.

 

Tokrat izpostavljajo stališča političnih strank do posvajanja otrok v homoseksualne družine. Odgovoriti so morali z DA ali NE in utemeljiti.

Demokratična stranka upokojencev (DeSUS): V DeSUS-u nam niso podali odgovorov, saj programa stranke še niso sprejeli, ker je ta v usklajevanju. 

Slovenska demokratska stranka (SDS): “Posvojitev otrok s strani istospolnih partnerjev po nekih naravnih zakonih ne spada v slovenski pravni okvir. Večkrat smo že povedali, da posvojitev otroka ni človekova pravica in da je pravica otroka, da ima očeta in mater. Za otrokov razvoj sta pomembna tako oče kot mati, s pravico do posvojitve otrok v istospolno skupnost pa otrokom to pravico odrekamo.”

Lista Marjana Šarca (LMŠ): “Podpiramo, saj ne ločujemo ljudi po spolni usmerjenosti.  Podpiramo pa tudi lažjo pot za heteroseksualne pare, kadar si želijo posvojiti otroka. Postopki so prezapleteni.”

Nova ljudska stranka (NLS): “Smo proti posvojitvam otrok homoseksualnih parov. Menimo, da je temelj zdrave družbe tradicionalna družina, ki jo sestavljajo oče, mati in otrok.”

Slovenska ljudska stranka (SLS): “Ne podpiramo posvojitev otrok istospolnih partnerjev, ker ocenjujemo, da v slovenski družbi nismo pripravljeni na to in so otroci s tem dejansko oškodovani za enega od staršev in podvrženi stigmatizaciji. V SLS pa smo že v času referendumske kampanje o družinskem zakoniku predlagali, da se pravice istospolnih partnerjev urejajo v posebnem zakonu.”

Slovenska nacionalna stranka (SNS): “Smo absolutni proti, saj ne moremo dovoliti, da bi si homoseksualni pari kupovali igračke za svoje morebitne nečednosti, ki jih je bistveno več kot se o njih govori. Homoseksualni lobi je premočan, zato tudi še nimamo nikogar na spisku pedofilov, čeprav spisek obstoji.”

Odgovorov preostalih političnih strank še nismo prejeli!

nazaj na vrh