Številni porazi poslanca SD Matjaža Nemca – še dobro, da s svojim parlamentarnim delom ni priskočil na pomoč Prekmurcem

  • Napisal  Rihard Orel / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: STA foto: STA

“Drage Prekmurke in Prekmurci, cenjene prijateljice in prijatelji! Iskrene čestitke ob dnevu združitve prekmurski Slovencev z matičnim narodom,” je na Twitterju zapisal poslanec SD, nesojeni evropski poslanec in maturant na zasebni srednji šoli Matjaž Nemec. Še dobro, da Nemec ni vložil zakonskega predloga, v katerem bi zahteval “priključitev”, kot je to želel v primeru preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini 15. septembra. Poleg tega ima Nemec za seboj kar nekaj političnih in osebnih porazov.

 

17. avgusta 2019 smo obeleževali 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom po prvi svetovni vojni. Praznik, ki ga je leta 2006 uvedla prva Janševa vlada, levica v Sloveniji danes izrablja za svoje hvalnice rdečemu totalitarizmu. V ospredje se je tako spet prerinil podpredsednik SD in spodleteli kandidat na evropskih parlamentarnih volitvah Matjaž Nemec, ki je komaj pred nekaj meseci klavrno pogorel s predlogom, da bi praznik vrnitve Primorske matični domovini preimenoval v priključitev.

“Drage Prekmurke in Prekmurci, cenjene prijateljice in prijatelji! Iskrene čestitke ob dnevu združitve prekmurski Slovencev z matičnim narodom,” je na Twitterju zapisal poslanec SD Matjaž Nemec. Tokrat ni bilo nobene omembe kakršnekoli priključitve za katero je močno lobiral s svojim pogorelim predlogom, da dan vrnitve Primorske k matični domovini preimenujemo v dan priključitve Primorske k matični domovini. Njegov predlog v državnem zboru namreč ni dobil zadostne podpore, mnogi so se iz njega celo ponorčevali, še posebej Nemčevi rojaki s Primorske, kar je slaba popotnica za tega sicer mladega politika.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.