Štefka Kučan v intervjuju poudarila, da je skupaj z možem na noge postavljala našo državo in se zanjo borila!?

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Štefka in Milan Kučan Štefka in Milan Kučan Twitter

Ko je ob razglasitvi samostojne Slovenije predsednik Skupščine Republike Slovenije France Bučar dejal “Naj živi samostojna in neodvisna Slovenija!”, je v parlamentu izbruhnilo veselje. No, razen pri tedanjemu predsedniku Predsedstva Republike Slovenije Milanu Kučanu, ki se je držal kot na pogrebu.

Glede na to, da osamosvojitev Slovenije za Kučana nikoli ni predstavljala intimne opcije, je težko razumeti izjavo Štefke Kučan, ki je v nedavnem intervjuju za revijo Zvezde izjavila, kako se je ta skupaj z možem borila za samostojno državo.

Štefka Kučan je namreč v intervjuju, kjer jo označujejo kot toplo in čutečo prvo damo, izpostavila, kako je z možem na noge postavljala našo državo in se zanjo borila. “Toliko spominov imam, veste,” je pripomnila in dodala, da se večkrat spomni na čase, ko je bila prva dama, “veliko se je dogajalo”. “No, saj se tudi zdaj, še celo več. Spremljam dogodke, ki jih ustvarjajo in se jih udeležujejo žene drugih predsednikov držav. Zanimivo je pogledati, kako se spreminja sporočilo, ki govori bolj s podobami kot z vsebino. Mi smo takrat, vsaj midva z Milanom, bili zavezani vsebini.”

 

Celoten članek je dostopen tu.

nazaj na vrh