SMC na zadnjem kongresu pred volitvami enoglasno podprla Mira Cerarja: »Bodi še naprej naš firer!« #glosa

Na kongres SMC je prišel zelo časten gost, mednarodno uveljavljen seviljski, pardon, sirski brivec Ahmad Šami. (foto: Twitter) Na kongres SMC je prišel zelo časten gost, mednarodno uveljavljen seviljski, pardon, sirski brivec Ahmad Šami. (foto: Twitter)

Največja vladna stranka, ki je po anketah javnega mnenja sedaj šele na četrtem mestu, je imela v soboto, 10. marca, svoj zadnji kongres pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami. Kot je zapisano na njeni spletni strani, so delegati drugega kongresa – prvi redni kongres je bil v Sežani – volili predsednika stranke in potrdili volilni program za naslednje mandatno obdobje 2018 – 2022.

 

No, če ste sami iskali podatke o kongresu, ste se verjetno morali potruditi, da ste kaj našli. Namreč, če hočete najti spletno stran omenjene stranke, morate vpisati »strankasmc.si«. Če boste vpisali samo »smc.si«, vam bo odprlo spletno stran nekega podjetja. No, morda pa je to posledica mentalitete enega od bivših zmagovalnih novih obrazov, namreč Zorana Jankovića – slednji obravnava državo kot podjetje, enako tudi stranko. In seveda temu primerno posluje. Enemu od podjetij, ki ga vodi njegov starejši sin, so tako rekoč že odpisali ves davčni dolg. Da, tudi zato je vlada pod vodstvom dr. Mira Cerarja močno povišala davke – treba je pač nadomestiti primanjkljaj, ki je nastal z odpisom dolgov Jankovića in njegovih sinov. Če družina, ki ima svoje korenine v Saraorcih, dobi milost odpisa sedmih milijonov evrov davčnega dolga, to pomeni, da bo vsak Slovenec dobil položnico, s katero bo pokril to izgubo. No, vsaj tako so leta 1998, torej pred dvema desetletjema, vladni operativci tedanjega premierja dr. Janeza Drnovška reševali finančne posledice potresa v Posočju. Da ne omenjamo zapletenega birokratskega klopčiča raznih komisij, ki so hodile na teren ocenjevat.

Pa tudi, če ste slučajno našli spletno stran stranke SMC, je zadnji kongres zanjo drugorazredna tema. Najprej boste namreč opazili programsko konferenco, ki je bila lani oktobra. SMC se namreč ravna po doktrini nekdanjega predsednika republike dr. Danila Türka – so prvorazredne in so drugorazredne teme. Očitno so to opazili tudi režimski mediji. STA denimo sploh ni objavila poročila s kongresa, samo tri povzetke komentarjev režimskih piscev. Ki so se ob kongresu kislo nasmihali.

In zakaj kisli nasmehi? Ker so največjo vladno stranko že odpisali – saj imajo že pripravljenega novega premierja. Tistega, ki je svoj program utemeljil na znanem Agropopovem hitu »Babe, puste nas žurirat«. Skladba je izšla leta 1986, torej v letu, ko je Milan Kučan postal predsednik slovenskega cekaja. Ampak takrat je moral še vedno vračati usluge Stanetu Dolancu, tistemu velikemu gobarju, ki je na vsakem gozdnem sprehodu z nabiranjem jurčkov gradil mostove med Udbo ter italijansko mafijo. Najbrž je tudi zato v devetdesetih letih arhitekt Edo Ravnikar v javnost lansiral na prvi pogled bizaren, a pomensko zelo primeren izraz »udbomafija«. Sedaj je pa Marjan Šarec tisti, ki vrača uslugo Milanu in njegovemu pribočniku dr. Niku Tošu, ki je slučajno tudi Kamničan.

Menda so se kislo smejali tudi delegati na kongresu, ko je dr. Milan Brglez, aktualni predsednik državnega zbora, delegate kar naravnost pozval, če je kdo proti dr. Miru Cerarju, naj dvigne roko. A si nihče ni upal. 218 kandidatov je soglasno sklenilo, da bo Cerar še naprej njihov firer. Še dobro, da delegatov ni bilo 666, tako kot menda na lanskem kongresu SDS v Mariboru, sicer bi režimski mediji »cerarjevce« razglasili za sataniste.

Ne glede na to so delegati sporočili Cerarju: bodi naš firer še naprej! Tudi ustavni pravnik, ki vodi stranko, je samozavestno povedal: »Prvi mandat smo državo potegnili iz krize, jo normalizirali in stabilizirali, pognali v tek, da bi lahko v drugem mandatu dobrobiti stabilnega gospodarskega napredka in družbene blaginje enakopravno delili med ljudi. Delo je treba opraviti do konca!« Torej: gremo po še en mandat. In so sprejeli program z imenom »Bolje za vse«. Ne vemo, ali bo zaradi tega programa res vsem šlo bolje, zagotovo pa gre zelo dobro generalnemu sponzorju SMC, najboljšemu slovenskemu brivcu in frizerju Ahmadu Šamiju, ki je bil na kongresu častni gost, kateremu menda niti madžarski premier Viktor Orban ne seže do gležnjev. Namreč, Ahmad lahko svojo obrt nemoteno opravlja, ne glede na odločbe sodišč. V naši državi je ustavni pravnik M. C. pač najvišje sodišče. In on tudi odloča, ali je Zemlja krogla ali ravna plošča. Če je Zemlja okrogla, toliko slabše za Zemljo – Miro se namreč s tem ne strinja.

Pa na zdravje, serviserji moderne centrifuge! Pralni stroj za pranje iranskih bankovcev odlično deluje. Čez tri mesece sledi nov paket umazanega perila…

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.