Skrajna l(L)evica s populizmi osvaja mladino

Sicer pa, glede na to, koliko propagandnega materiala tiskajo skrajni levičarji, se velja vprašati, od kje jim toliko denarja? Sicer pa, glede na to, koliko propagandnega materiala tiskajo skrajni levičarji, se velja vprašati, od kje jim toliko denarja? N.N.

 Več virov nam je včeraj zvečer in danes zjutraj posredovalo fotografije letakov, ki jih širi (nekdaj Združena) Levica, pojavljajo pa se predvsem na točkah, kjer se zadržuje več mladih. Konkvistadorji ter inženirji človeških duš namreč dobro vedo, kje dobiti največ volilnih glasov.

 

Gre dejansko za dva letaka, od katerih je prvi produkt Levice, drugi pa menda novega sindikata SILA oz. Sindikata združenega dela. Slednji celo brez dlake na jeziku priznava, da bi rad uvedel socialistično samoupravljanje, kot smo ga imeli pred letom 1990. Res je sicer, da se je med petimi zahtevami, ki so jih postavili, mogoče z nekaterimi celo strinjati, denimo z zahtevo po poštenem plačilu. A v nadaljevanju postavlja tipično socialistične zahteve: obdavčitev kapitala, s čimer bi se bogastvo prelivalo v naše skupnosti: ceste, šole, bolnišnice ter socialno pomoč. No, ob tem so pozabili, da je Slovenija že sedaj med državami z najvišjo davčno obremenitvijo na svetu, le da denar iz proračuna odteka tja, kamor ne bi smel – spomnimo se basanja žepov preko projektov, kot je vladni drugi tir, pa dokapitalitacija državnih bank, itd. Sindikat zahteva tudi delavsko (so)upravljanje oz. kolektivno upravljanje podjetij, koordinirano (beri: s strani države bistveno bolj regulirano) gospodarstvo ter svobodno delo – karkoli že to pomeni. Sindikat tako v svoje vrste vabi vse sloje: zaposlene, upokojence, mlade, prekarce, brezposelne ter obrtnike. Sklicujejo se na geslo »Vsi za enega, eden za vse!« in zraven dodajajo: »Namesto socialnega dialoga je naše orodje razredni boj.« Zveni znano?

Nič čudnega, da se je ta letak znašel tako rekoč skupaj z letakom Levice, ki zahteva dvig minimalne plače, ne da bi se zavedali, kakšne dolgoročne posledice to lahko prenese. Tako Levica zahteva dvig minimalne plače na 700 evrov in preko letakov zbira podpise za peticijo, s katero naj bi vložila zakon o minimalni plači. A v ozadju vsega je predvsem propaganda pred volitvami ter lovljenje zlasti pripadnikov mlajših generacij, ki nimajo veliko pojma o politiki, zato jih ni težko prepričati, naj gredo na volitve in obkrožijo stranko, ki jim obljublja rente. Vse že stokrat videno, mar ne?

Sicer pa, glede na to, koliko propagandnega materiala tiskajo skrajni levičarji, se velja vprašati, od kje jim toliko denarja?

nazaj na vrh