Škandalozna izjava dneva iz ust medijske ‘strokovnjakinje’: “Odgovornost pomeni sprejeti odločitev, da se o določenih zadevah ne bo poročalo in o določenih stališčih ne bo razpravljalo. To ni cenzura, ampak odgovorno medijsko delovanje.”

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Sandra Bašić Hrvatin Sandra Bašić Hrvatin STA

Odgovornost pomeni sprejeti odločitev, da se o določenih zadevah ne bo poročalo in o določenih stališčih ne bo razpravljalo. To ni cenzura, ampak odgovorno medijsko delovanje,” je tako imenovana strokovnjakinja za medije in visokošolska profesorica Sandra Bašić Hrvatin zapisala v kolumni za Primorske novice. Izjava nedvomno sodi v rubriko “šok dneva”, saj zagovarja cenzuro, čeprav pravi, da to ni cenzura, temveč v celofan zavito odgovorno medijsko poročanje.

Na hrvaški Reki rojena profesorica medijske stroke Sandra Bašić Hrvatin velja za “ideologinjo” slovenskega novinarstva, a v njem redno nikoli ni delala. Vendar o slovenskih medijih ve vse, čeprav jih, kot je dejala v nekem intervjuju, ne spremlja.

Tokrat je v svoji kolumni zapisala besede, ki ne pritičejo nekomu, ki je medijski strokovnjak in bi moral zagovarjati pluralizem stališč, čim manj zadev pa bi se moralo pometati pod preprogo. Cenzura je v slovenskih osrednjih medijih prisotna in globoko zakoreninjena, ko gre za posvečene ljudi z levice. Ti lahko kradejo iz državnih podjetij, dobijo nezavarovane bančne kredite, operejo za milijardo evrov denarja, izkoriščajo ženske za spolne usluge, brez pravnih in političnih posledic – ker se gre medijski mainstream “odgovorno medijsko delovanje”. Na drugi strani pa “odgovorni mediji” udrihajo po vsem, kar ne spada v polje skrajnega levičarstva, in za potrebe svojih gospodarjev širijo lažne novice.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

nazaj na vrh