Škandalozna izjava dneva iz ust medijske ‘strokovnjakinje’: “Odgovornost pomeni sprejeti odločitev, da se o določenih zadevah ne bo poročalo in o določenih stališčih ne bo razpravljalo. To ni cenzura, ampak odgovorno medijsko delovanje.”

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Sandra Bašić Hrvatin Sandra Bašić Hrvatin STA

Odgovornost pomeni sprejeti odločitev, da se o določenih zadevah ne bo poročalo in o določenih stališčih ne bo razpravljalo. To ni cenzura, ampak odgovorno medijsko delovanje,” je tako imenovana strokovnjakinja za medije in visokošolska profesorica Sandra Bašić Hrvatin zapisala v kolumni za Primorske novice. Izjava nedvomno sodi v rubriko “šok dneva”, saj zagovarja cenzuro, čeprav pravi, da to ni cenzura, temveč v celofan zavito odgovorno medijsko poročanje.

Na hrvaški Reki rojena profesorica medijske stroke Sandra Bašić Hrvatin velja za “ideologinjo” slovenskega novinarstva, a v njem redno nikoli ni delala. Vendar o slovenskih medijih ve vse, čeprav jih, kot je dejala v nekem intervjuju, ne spremlja.

Tokrat je v svoji kolumni zapisala besede, ki ne pritičejo nekomu, ki je medijski strokovnjak in bi moral zagovarjati pluralizem stališč, čim manj zadev pa bi se moralo pometati pod preprogo. Cenzura je v slovenskih osrednjih medijih prisotna in globoko zakoreninjena, ko gre za posvečene ljudi z levice. Ti lahko kradejo iz državnih podjetij, dobijo nezavarovane bančne kredite, operejo za milijardo evrov denarja, izkoriščajo ženske za spolne usluge, brez pravnih in političnih posledic – ker se gre medijski mainstream “odgovorno medijsko delovanje”. Na drugi strani pa “odgovorni mediji” udrihajo po vsem, kar ne spada v polje skrajnega levičarstva, in za potrebe svojih gospodarjev širijo lažne novice.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.