Preberite opravičilo, ki ga mora Peinkiher objaviti o Krkoviču v Dnevniku, Delu in na portalu RTV Slovenija!

  • Napisal  Rajko Golob / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Anton Krkovič (foto: arhiv Demokracije) Anton Krkovič (foto: arhiv Demokracije)

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da bo moral nekdanji obveščevalec in orodje globoke države Anton Peinkiher zaradi lažnivih izjav o brigadirju Antonu Krkoviču plačati odškodnino v vrednosti 7.250 evrov, poravnati pravdne stroške v vrednosti 5.755,98 evra ter na svoje stroške odrediti objavo preklica izjav in opravičila v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO. Objavljamo celotno besedilo opravičila, ki ga bo moral Peinkiher objaviti v omenjenih medijih!

 

Nekdanji obveščevalec Anton Peinkiher, ki ga mnogi označujejo kot osebo, ki je ves čas služila partiji, je neresnično navajal, da naj bi brigadir Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel tudi kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in druge “neumnosti” s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Ob tem je Krkoviča obtoževal tudi, da naj bi prvega pol dneva napada na Slovenijo prespal ter da naj bi skupaj z Janezom Janšo preko Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom. Peinkiher se je med drugim obregnil tudi ob izobrazbo Krkoviča, ki ga je ponižujoče degradiral v “samoimenovanega generala s poklicno srednjo šolo”, ki bi lahko glede na izobrazbo delal kvečjemu v kakšni tovarni v Kočevju kot kovinar, pri tem pa je zavestno zamolčal njegovo dejansko izobrazbo.

Sporni prispevki objavljeni v časopisih Delo in Dnevnik ter na spletnem portalu MMC RTV SLO
Peinkiherjeve neresnične izjave so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” z dne 8. aprila 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” z dne 31. marca 2016 v časopisu Delo, “Prejeli smo: Janša in Krkovič” z dne 23. septembra 2014 v časopisu Delo in na spletnem portalu MMC RTV SLO ter “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem” z dne 30. aprila 2016 v časopisu Delo. Ravno v omenjenih medijih bo moral Peinkiher na svoje stroške odrediti objavo preklica izjav in opravičila s točno določeno vsebino.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.