Pravnik: Zaradi borčevsko-komunistične ikonografije na volišču v Pobegi-Čežarji se lahko volitve tam razveljavilo, saj ni bila zagotovljena nevtralnost volilnega prostora

(Slika: bralec) (Slika: bralec)

»Povsod, kjer se uporabijo javna sredstva, tudi volišče, mora biti zagotovljen občutek nevtralnosti,« pravi o incidentu na volišču v Pogegi-Čežarje v občini Koper, kjer sta bili na volišču borčevska in komunistična ikonografija, ugleden pravnik, ki želi biti neimenovan.

Za primer je dal, da sta na volišču logični slovenska in evropska zastava, če pa bi bila še kakšna strankarska, to ne bi bilo prav.

Drugi pravnik (ki prav tako ne želi biti imenovan) pa je mnenja, da bi v primeru pritožbe kakšnega izmed volivcev, da prostor, kjer je volil, ni bil ideološko nevtralen (še posebej, če je na volišču visela slika Tita) lahko volitve na tem volišču razveljavili in jih ponovili.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.