Požareport: Škandal brez primere! Vse kaže, da sta se Šketa in Knez dogovorila: Mi vas rešimo pred Kanglerjem, vi ne preganjate Accetta Izpostavljeno

Drago Šketa in Rajko Knez. Ker cela vrsta zasebnih odnosov med tožilci in sedanjimi ustavnimi sodniki kaže na njihove tesne, tudi družinske in prijateljske povezave, ni izključeno, da so z ustavnega sodišča prišli namigi na tožilstvo, kako naj dopolnijo svojo vlogo. Ko je dopolnjena tožilska vloga prišla, se je ustavno sodišče nemudoma sestalo, na nujni seji 12. novembra, ter odločilo v prid tožilcem. (Slika: Požareport) Drago Šketa in Rajko Knez. Ker cela vrsta zasebnih odnosov med tožilci in sedanjimi ustavnimi sodniki kaže na njihove tesne, tudi družinske in prijateljske povezave, ni izključeno, da so z ustavnega sodišča prišli namigi na tožilstvo, kako naj dopolnijo svojo vlogo. Ko je dopolnjena tožilska vloga prišla, se je ustavno sodišče nemudoma sestalo, na nujni seji 12. novembra, ter odločilo v prid tožilcem. (Slika: Požareport)

Kmalu bo minilo mesec dni od prve vložene kazenske ovadbe zoper ustavnega sodnika Mateja Accetta, znanega po sodelovanju s Cerarjevo stranko SMC, zaradi nepravičnega sojenja. Ovadba je bila vložena na specializirano državno tožilstvo  (18. oktobra), poroča Požareport.

Vendar tožilstvo v DZ (po ustavi namreč državno tožilstvo za uvedbo postopka zoper ustavnega sodnika potrebuje dovoljenje poslancev državnega zbora) še vedno ni sprožilo nobenega postopka?!

Včeraj zvečer, ob 19. uri, pa bi moral  Drago Šketa pričati pred posebno parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje primer politika Franca Kanglerja in domnevnih političnih vplivov na pravosodje; še več, Šketa bi se moral včeraj zvečer, takoj po svojem zaslišanju, soočiti tudi z mariborskim tožilcem Nikom Pušnikom, ki je tudi že javno pokazal s prstom na sprego mariborskega pravosodja z obveščevalno službo, ravno v primeru Kanglerja, toda, glej ga, zlomka, ustavno sodišče je tik pred zaslišanjem Škete in Pušnika s posebnim sklepom zadržalo delo te preiskovalne komisije tudi v tistem delu, ki se nanaša na tožilce. To je pred dnevi sicer že storilo v primeru sodnikov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.