fbpx

Poglejte grožnjo Jureta Mastnaka iz RTV Slovenija Normi Korošec na Twitterju: »Jst bi njo. V enmu filmu. Brutalno. Ohne vazelinë.«

  • Napisal  Franci Donko
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Norma Korošec. (Slika: Nova24TV in Twitter) Norma Korošec. (Slika: Nova24TV in Twitter)

Ko sem danes, kot po navadi, preletel dnevno dogajanje na Twitterju, so me je posebej zanimale objave ob včerajšnji tiskovni konferenci Združene desnice. Ob množici spodbudnih zapisov in komentarjev seveda ni šlo brez pljuvanja levičarskih skrajnežev, ki se Združene desnice in napovedanega povezovanja demokratičnih strank zaradi nasilno pridobljenih privilegijev še kako bojijo. A to, kar si je na Twitteru privoščil Jure Mastnak, presega vse meje svobodnega izražanja in je zrelo za kazensko ovadbo.

Poglejte, kaj je napisal pod videom, na katerem sta Aleš Primc in članica Glasa za otroke Norma Korošec:

 

Kdo je Jure Mastnak?

Jure Mastnak, športni novinar in komik, zaposlen na RTV Slovenija, očitno obvlada še marsikaj drugega, kot le bedno imitiranje Zorana Jankovića. Iz njegove izjave sodeč, obvlada tudi podobne metode dela z ženskami, kot Zoran Janković.

Trenutno se Mirovni inštitut s svojimi sateliti trudi, kako bi za sovražni in seksistični govor razglasili vse, kar ne sovpada z njihovo bolno ideologijo. Prav zanima me, kam bodo razvrstili Jureta Mastnaka. Za Nežo in Zoro ne bi bilo čudno, če bi izjavili, da gre za vic tedna.

Upam, da se bo Norma Korošec na umazane seksistične grožnje odzvala s prijavo policiji. Sklicevanje na svobodo govora ne more biti opravičilo za grožnje.

Od Jureta Mastnaka, medijske osebe, pričakujemo takojšnje obžalovanje podle izjave in javno opravičilo zaradi nasilnega poniževanja Norme Korošec, sramotenja in zaničevanja žensk. In vsaj mesec popolnega medijskega molka in neplačanega prisilnega dopusta, v katerem naj opravi 160 ur družbeno koristnega dela z razdeljevanjem hrane in pomoči brezdomnim osebam. Jure Mastnak, sodbo sem ti izrekel v imenu ljudstva, ki tovrstnih groženj ne dovoljuje. Takšni pa smo, tako upam, zaenkrat še v večini. Na junijskih volitvah pa bomo poskrbeli, da bo tako tudi ostalo.  In kaj s tistimi, ki takšen grozljiv tvit všečkajo? vsekakor jih je dobro imeti na očeh, ker predstavljajo grožnjo demokraciji, ki ima med glavnimi sporočili zavezo spoštovanja žensk.

Opomba: Jure Mastnak se je Normi Korošec že opravičil: "Norma, oprosti. Včasih imam dolg, grd jezik in kakšna mi tudi uide. Kdor se rad veliko šali, tudi greši."

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.