Partizanska propaganda na račun Ljubljančanov: Jankovićevo glasilo v ospredje potisnilo zloglasnega partizana Franca Severja Franto in reklamo za zgodovinsko lažniv film Preboj!

  • Napisal  Hana Murn / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Franta v družbi z Milanom Kučanom (foto: printscreen) Franta v družbi z Milanom Kučanom (foto: printscreen)

Vsi Ljubljančani, ki so v nabiralnike prejeli novo številko glasila ljubljanskega župana Zorana Jankovića, so lahko na naslovnici ugledali podobo nasmejanega zloglasnega partizanskega komandanta Franca Severja – Frante, iz katerega delajo pravo zvezdo. Partizanska propaganda iz tokratne številke glasila tako kar seva navzven, ne manjka namreč niti kratek intervju s Franto niti propaganda za partizanski film Preboj, ki je bil posnet po njegovi knjigi in za katerega smo že dokazali, da je povsem skregan z zgodovinskimi dejstvi. 

 

Glasilo Ljubljančanov Ljubljana je postal glasilo partizanov in promocije lažne zgodovine. V uvodu intervjuja je mogoče prebrati, kako Franto zgodovinar Stane Kocutar opisuje kot prijatelja z veliko začetnico. Ob tem pa novinarka Lora Power izpostavlja, da ji je nekega dne v okrepčevalnici Pingvin, kjer se Franta vsako jutro sestaja s kopico ljudi, kmalu postalo jasno, čemu tak opis.

Hvalospevov ne manjka
96-letni Franta ima sodeč po napisanem še vedno raje, da se ga namesto z gospodom naslavlja s tovarišem. “Partizan, ugleden svetovljan, častni občan našega mesta, šarmer z iskrivim nasmehom in tenkimi brčicami. Vojaški pilot in ekonomist, ki je ustvaril letališče Brnik; direktor Inex Adrie Airways, ki je po nesreči na Korziki 1981 nepreklicno odstopil, na jesen življenja pa neutrudni pisec, ki poziva k domoljubju in resnici,” je mogoče prebrati v opisu Frante, ki kar prekipeva od hvalospevov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.