NSi bo podprla kandidaturo Anžeta Logarja za župana Ljubljane

  • Napisal  STA/ Z.P.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Anže Logar / foto: Matic Štojs Lomovšek Anže Logar / foto: Matic Štojs Lomovšek

NSi bo svojo podporo za mesto ljubljanskega župana namenila kandidatu SDS, poslancu in dolgoletnemu ljubljanskemu svetniku Anžetu Logarju. Kot so danes sporočili iz stranke, želijo s tem "že od začetka prispevati, da Ljubljana po mnogih letih spet dobi dostojnega župana". Stranka bo sicer nastopila s svojo listo za ljubljanski mestni svet.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, se zavedajo konkurenčnosti med strankama, ki kljub njuni programski bližini ostaja, in poudarili, da bodo njihovi kandidati za svetnike mestnega sveta in četrtne svete lahko v veliko pomoč novemu županu.

Kot dokaz za to so navedli, da so tudi trenutni ljubljanski svetniki NSi med drugim s kakovostnimi predlogi poskušali izboljšati položaj Ljubljančanov. Pri tem so v NSi trenutnega župana Zorana Jankovića in njegovo listo označili za arogantno. "Vedno smo opozarjali tudi na slovensko identiteto, ki je v Ljubljani zaradi malomeščanskih politik in nekritičnega multikulturalizma še posebej ogrožena," so še zapisali.

nazaj na vrh