Marijan Pojbič: Bo kdo odgovarjal za fiasko v zvezi z Nacionalnim inštitutom za otroške srčne bolezni?

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Marijan Pojbič (foto: SDS) Marijan Pojbič (foto: SDS)

Če bo ugotovljeno, da sredstva za Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni niso bila upravičeno uporabljena, kdo bo odgovarjal za njihovo porabo?

 

Poslanec SDS Marijan Pojbič je na ministra za zdravje Sama Fakina naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z ukinitvijo Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani minister!

Vlada je na 21. redni seji sprejela Odlok o prenehanju javnega zdravstvenega zavoda Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (v nadaljevanju NIOSB).

Kot je zapisano v sklepu vlade, odlok ukinja javni zdravstveni zavod NIOSB, saj ob vzpostavljenem programu v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (v nadaljevanju UKC Ljubljana) ter razmeroma majhnem številu pacientov ni smiselno, da bi enako dejavnost izvajal ločeni javni zdravstveni zavod. V odloku je še določeno, da se sredstva NIOSB vrnejo v integralni državni proračun. V skladu z odlokom pa bo vlada najpozneje v 30 dneh sprejela sklep o začetku redne likvidacije zavoda.

Zanima me:

• Koliko sredstev je bilo že porabljenih in za katere namene?
• Če boste ugotovili, da sredstva niso bila upravičeno uporabljena, kdo bo odgovarjal za njihovo porabo?
• Glede na to, da tovrstno dejavnost izvaja UKC Ljubljana, me zanima, koliko operacij je bilo že opravljenih?
• Koliko izvajalcev oziroma sodelavcev (notranjih in zunanjih) je vključenih v program v UKC Ljubljana?

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.