Lucija Šikovec Ušaj v oddaji Kdo vam laže: “Tovarna sovražnega govora je Studio City!”

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Lucija Šinkovec Ušaj Lucija Šinkovec Ušaj Nova24TV.si

Napad na svobodo govora oziroma “sovražnega govora” se stopnjuje. Mediji, tako imenovani družbeni aktivisti in celo, vsaj na videz, ugledni pravniki napadajo vse tiste, ki mislimo drugače.

V tokratni oddaji Kdo vam laže sta voditelj Boris Tomašič in gostja Lucija Šikovec Ušaj komentirala grob napad na Demokracijo in Nova24TV v levičarski oddaji Studio City na RTV Slovenija. Govorila sta tudi o pozivu Milana Kučana k omejevanju svobode govora, t. i. sovražnemu govoru in parazitu davkoplačevalcev Domnu Saviču.

Odvetnik Rok Čeferin je v oddaji Studio City pri voditelju Marcelu Štefančiču, sicer znanemu levičarskemu aktivistu, na vprašanje, ali ima predsednik vlade Marjan Šarec pravico do svobode govora (s tem je vprašanje med vrsticami namigovalo na to, da je voditelja v resnici zanimalo, če lahko Šarec podjetja v državni lasti pozove k prenehanju oglaševanja v “porednih” medijih), odgovoril sledeče: “Seveda ima pravico do svobode govora. Po mojem mnenju ima politik na tako visoki funkciji dolžnost, da javno zavzame stališče o kateremkoli družbenem problemu.”

 

Celoten članek je dostopen tu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.