Ko državo vodijo bedaki: Uvajanje pouka srbskega jezika v šolah naletelo na oster odziv javnosti!

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: STA foto: STA

Ko sta se prejšnji teden v Novem Sadu na že peti skupni seji sestali slovenska in srbska vlada, je to presenetilo le malokoga. A dejstvo, da se v slovenskih osnovnih šolah pripravlja teren za poučevanje srbščine, je v slovenski javnosti dvignilo precej prahu. Kakor poročajo na srbskem spletnem portalu Štajerske novice, gre za dve uri na teden, ki bi vsebovali tri sklope, to so učenje “srbskega jezika, spoznavanje domovine Srbije in kulture srbskega naroda.”

 

“Se pravi, prihodnje leto bomo uvedli nov predmet v šole srbščina. Ko je šlo pa za predmet domoljubje, so pa ravnatelji to takoj zavrnili, češ da je kurikul že zdaj prenatrpan,” je na Twitterju zapisala uporabnica z imenom Katarina Barbara.

Odzivi na novico, da se na več deset osnovnih šolah po Sloveniji pripravlja pouk srbščine, so bili v veliki meri negativni. Vsaj kar se tiče avtohtonega slovenskega prebivalstva.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.