Kakšna bo usoda Pop TV in Kanala A? Za september postavljen rok za odločitev!

  • Napisal  Skandal24.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Voditelja na POP TV Edi Pucer in Darja Zgonc Foto: Veronika Savnik Voditelja na POP TV Edi Pucer in Darja Zgonc Foto: Veronika Savnik

Družba Central Eureopean Media Enterpises (CME), ki je v Sloveniji lastnica družbe Pro Plus, ta pa izdaja televizijska programa Pop TV in Kanal A, je pred dnevi ob zaključku prodaje sestrske hrvaške televizije Nova TV rok za prodajo slovenske naložbe napovedala za 13. september letos.

 

Kupec hrvaške Nova TV je Slovenia Broadband, hčerinska družba United Group. Od hrvaškega regulatorja so dobili dobil soglasje za nakup, prodajalec CME pa je napovedal zaključek transakcije do 31. julija. Prodajna cena naj bi znašala 85 milijonov evrov.

Situacija je precej bolj zapletena v Sloveniji, kjer regulator, Agencija za varstvo konkurence (AVK), zaenkrat odločitve še ni sprejel. Slovenska tiskovna agencija je poročala, da je instrukcijski rok za izdajo odločbe potekel sredi maja, a je že pred tem direktor agencije Andrej Matvoz napovedal, da ga bodo verjetno prekoračili. Posel je ocenjen na 145 milijonov evrov.

Vir: skandal24.si

nazaj na vrh