Javnomnenjska anketa: Franc Kangler bi prepričal največ Mariborčanov, Fištravec popolnoma izpadel iz igre!

  • Napisal  J. Ž. / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Maribor.si / Osebni arhiv foto: Maribor.si / Osebni arhiv

Glede na rezultate zadnje javnomnenjske raziskave, ki jo je za Nova24TV izvedla agencija Parsifal, se Mariboru obeta drugi krog lokalnih volitev, v katerem se bosta skoraj zagotovo pomerila nekdanji župan Franc Kangler in močno zadolženi podjetnik Saša Arsenovič, jasno pa je tudi, da je sedanji župan Fištravec popolnoma izpadel iz igre. Izmed strank in list je največ udeležencev javnomnenjske raziskave prepričala Slovenska demokratska stranka.

 

Telefonska anketa, ki jo je agencija Parsifal za Nova24TV izvedla med 24. in 26. oktobrom na vzorcu 723 ljudi, razkriva, da se bi se lokalnih volitev 18. novembra zanesljivo udeležilo kar 62,7 odstotka vprašanih. Zanimanje za lokalne volitve je v Mariboru očitno naraslo, saj je v anketi, katere rezultate smo objavili septembra, tako odgovorilo le 46,3 odstotka vprašanih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.