(FOTO) Ponoven napad volka v občini Gorenja vas – Poljane

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: NN foto: NN

Danes se je na območju občine Gorenja vas – Poljane zgodil nov večji napad volkov na drobnico, ki je po obsegu primerljiv z napadom v Dolenji Žetini 12. 9. 2019.

 

Zjutraj so bili občani omenjene občine priča novemu številčnemu pokolu plemenske drobnice. Po doslej zbranih podatkih gre za 16 živali, ocenjujejo pa, da je škoda še precej večja, saj so pri večini pobegle drobnice poškodbe velike.
Občina nastale razmere v celoti ocenjuje kot nedopustne, zato že pripravlja novo vlogo za odstrel še dodatnih petih volkov, saj želi lokalna skupnost ravnati izključno v interesu svojih občanov, ki si zaslužijo kvalitetne pogoje za življenje in delo. Za slednje si lokalna skupnost prizadeva že ves čas svojega obstoja z dragimi in obsežnimi projekti.

Pričakujemo, da bodo odločevalci pozive lokalne skupnosti tokrat vzeli resneje in ukrepali odgovorno in predvsem hitreje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.