Forum: »Natepavamo kruh močno dvomljive kvalitete, ki nam ga pečejo in prodajajo priseljenci s Kosova in Makedonije«!

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V Velenju, saleški prestolnici, je nezadovoljstvo zaradi priseljencev iz Bosne, Kosova in Bližnjega vzhoda vse večje. Celo župan Bojan Kontič po novem stoka. Prej pa je vabil migrante v Velenje. Na priljubljenem portalu velenje.com, kjer (za zdaj) nezadovoljni domačini očitno lahko brez cenzure svobodno povedo, kar si mislijo, dobesedno vre.

 

 

Polemiko na tem portalu je v rubriki Diskusije je odprl »Neznan«, ki se je navezal na članek Kruhomanija v prestolnici. Spotaknil se je ob dejstvo, da smo Slovenci izgubili prav vse kriterije, kar se kruha in peciva tiče in »natepavamo kruh močno dvomljive kvalitete, ki nam ga pečejo in prodajajo priseljenci s Kosova in Makedonije«.

Tukaj je nekaj (nelektoriranih) komentarjev.

Kruh, ki ga ponujajo je samo beli, narejen iz cenenih serovin, higijenski pogoji v teh pekarijah pa marsikje ne sledijo standardom o cistoci.
Ze sam beli kruh je sporen za zdravje cloveka, jedli naj bi ga le ob vikendih ne pa vsak dan. Tudi vi spostovani somescani premislite kaj booste dali v usta,je zelo pomembno.
Zdrav je polnozrnati, ajdov, proseni, ovseni kruh, kruh messing, tudi koruzni,ali pa iz kislega testa ki so ga pekle nase babice. Ce ze nergate da nam uvazajo bofl iz EU,pri kruhu imate to moznost da jeste zdravo. (Neznan)

Jaz kupujem samo Slovenske proizvode, albanski kruh niti pomislil nisem ,da bi kupoval in odkar so se tako namnožili in so nesramni tud kebapa ne bom ter mladosti več nikoli...niti centa več za njih in upam da se jih več odloči tako...slovenski proizvodi so daleč najboljši tako da kupujejo avstrijci od nas!!! (luger)


Kruh v npr. pri Friškotu, je tako slabe kakovosti, da sem ga kupil 2x od odprtja te pekarne, pač po sili razmer, pa še to je bil naslednji dan neužiten.
Se pa spomnim kako je bila prodajalka takrat začudena, ko sem po nakupu čakal na račun... (Lucky H.O.G.)


kak račun pr šiptarju v šoštanji še blagajne nimajo.. (beograjčan)


Od Siptarjev ne kupujem nic, ker rad jem zdravo in higiensko. Kot si ze omenil, kruh je najslabse kakovosti in ni zdrav, ostale stvari kot so kebabi in ostali junk food pa hvala lepa - da bi nekateri samo vedeli kaksna je higiena v teh standih. (Lekija)


Pa kdo še je kebab? Jao ej.... (pozorhudpes)


Jaz si kruh pečem sam. Kebaba pa se ne dotaknem niti pomislim ne na to packarijo. Tudi sladoljed se mi gnusi. V glavnem od teh ljudi ne kupim nič in tudi nikoli ne bom. (SW617)


Ni kruhomanija samo v Velenju, ampak povsod. Končna zgodba pri peki kruha je zaslužek. Torej je treba za minimalne stroške narediti všečen kruh. Tudi sam pogosto pečem domač kruh, in če želim narediti res dobrega, je njegova cena višja kot v trgovini.
Pa še nekaj. Ko kupujete npr. ajdov kruh, je notri precej več pšenična moke kot ajdove. Zakaj? Zaradi zaslužka. Zaključek-malo denarja, malo muzike. (xbmc)


Vrhunski domači kruh - pr aviloma ajdov s semeni, orehi itd...dobite na tržnici Velenje ob sobotah...omejene količine. Pa še domačega mleka (ne od tistih krav s silažo!) kak liter zraven in imate bogovsko hrano doma! (Nikita01)


Tista peciva in kruh ki jih prodalajo na trznici so beda in sramota. Ce ze ima noter kako zrnce in za sled cokolade ali oreha. Enako za kekse, moka in barva marmelade. Sam naredim petnajstkrat boljse. Samo navijajo cene za navadno peceno moko. (Sin politika)

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.