Danes okrogla miza SZDN: »Svoboda, ali jo še poznamo?«

  • Napisal  C.R.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
S podelitve nagrad za leto 2018. (Slika: arhiv Demokracije) S podelitve nagrad za leto 2018. (Slika: arhiv Demokracije)

Združenje domoljubnih novinarjev Slovenije (ZSDN) danes ob 18. uri vabi na okroglo mizo z naslovom »Svoboda, ali jo še poznamo?«, ki bo v Medijskem centru Andreja Slavka Uršiča (Štihova ul. 7, Zupančičeva jama, Ljubljana).

Na okrogli mizi bodo sodelovali Peter Jančič, novinar in urednik; Jan Zobec, pravnik, vrhovni sodnik in nekdanji ustavni sodnik; in Vasko Simoniti, zgodovinar in nekdanji minister za kulturo. Pogovor bo povezoval glavni in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak.

Po pogovornem večeeru bodo podeljena tudi priznanja za novinarske dosežke v letu 2019. Za dosežke v letu 2018 je častno plaketo Andreja Slavka Uršiča prejela novinarka Demokracije Petra Janša, ki se je angažirala z raziskovalnim novinarstvom v zvezi s krivično obsodbo dr. Milka Noviča in z dogajanjem na Kemijskem inštitutu.

Medijski center Andreja Slavka Uršiča, ki je bil odprt letos spomladi, nosi ime po novinarju, uredniku in disidentu Andreju Slavko Uršiču, ki se je rodil v Kobaridu. Večji del kariere je preživel kot urednik in časnikar v Trstu, kjer je urejal tudi glasilo Demokracija. Po drugi svetovni vojni so ga ugrabili in umorili udbovci.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.