Bojan Požar piše RTV Sloveniji: Niste pošteni do mene. Lahko vas je sram!

  • Napisal  C.R.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Bojan Požar. (Slika: Nova24TV) Bojan Požar. (Slika: Nova24TV)

Bojan Požar, ki bo s svojo listo kandidiral na letošnjih parlamentarnih volitvah, je na svojem Facebook profilu objavil odprto pismo RTV Sloveniji.

Objavljamo ga v celoti:

»Če bi javna televizija RTV Slovenija, ki jo plačujemo vsi, bila vsaj malo poštena do mene, bi me povabili v Odmeve in tudi na nedeljski intervju z Jožetom Možino ali Ksenijo Horvat, ne samo enkrat na soočenje na 3. programu. Tako pa iz RTV Slovenija dobivam informacije (so pa, moje informacije iz stavbe na Kolodvorski 2-4, kjer domuje državna televizija, dokazano točne, to vsi vemo), da imam strogo PREPOVED, strogi EMBARGO nastopanja v najbolj gledanih oddajah na TV Slovenija ali najbolj poslušanih oddajah na Radio Slovenija. Vem, vsi boste zdaj gladko zanikali, da takšna prepoved ali embargo obstaja, je pa dejstvo, da me NIKOLI NI na RTV Slovenija. Ni me na Dnevnik, ni me na Odmeve (spomnimo: sem edini predsednik stranke, ki ga ob njeni ustanovitvi-preimenovanju niste povabili na Odmeve; še več, niti takrat, ko sva z Igorjem Omerzo izdala biografijo Melanie Trump, me niste povabili na Odmeve, ampak so o najini knjigi govorili drugi), ni me v Tarči, ni me na raznoraznih okroglih mizah, ni me nikjer na Radiu Slovenija.

Poglejte: v zadnjem letu in pol sem dal, vezano na biografijo Melanie Trump, najmanj 50 intervjujev za tuje televizije, tudi za največje, od CNN naprej, za našo RTV Slovenija - pa niti enega. Tudi vaš dopisnik iz New Yorka, Edvard Žitnik, te knjige ni nikoli omenil, čeprav je odmevala po skoraj vseh ameriških medijih in bo morda celo najbolj prodajana slovenska knjiga vseh časov.
Lahko vas je sram!

Spoštovani g. Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija, spoštovana ga. Ljerka Bizilj, generalna direktorica TV Slovenija, spoštovani g. Miha Lampreht, direktor Radia Slovenija, spoštovani g. Ciril Baškovič, predsednik programskega sveta RTV Slovenija, spoštovana ga. Ilinka Todorovskii, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, to ni pošteno do mene, niti do vaših gledalcev in poslušalcev.

Dajte, popravite to. Bodite pošteni ali vsaj malo korektni do mene! Saj ne zahtevam nič več kot drugi, le ENAKE MOŽNOSTI mi dajte, takšne, kot jih vsak dan dajete drugim.

To je zadnji, sobotni Utrip na 1. programu RTV Slovenija, kjer sem bil trikrat omenjen, pa je cela drama. Pravijo celo, da je to bil labodji spev avtorice in novinarke Jadranke Rebernik.«

nazaj na vrh