Bizarno! Za seksistično izjavo nominirali Tima Gajserja, “pozabili” pa na homoseksualno aktivistko Barbaro Rajgelj

Zaradi nedolžne izjave so se spravili na Tima Gajserja. (foto: arhiv Demokracije) Zaradi nedolžne izjave so se spravili na Tima Gajserja. (foto: arhiv Demokracije)

Do 5. marca bo potekalo glasovanje za najbolj seksistično izjavo leta, ki jo bodo nato dva dni kasneje “okronali” z nagrado bodeča neža. No, kot vsako leto so se v kolektivu Rdeča zora in uredništvu spletnega portala spol.si “potrudili”, da so izluščili nekaj izjav desno usmerjenih Slovencev in jih ponudili v glasovanje. Zanimivo, pri tem pa so “pozabili” nominirati izjavo svoje levičarske kolegice, homoseksualne aktivistke, Barbare Rajgelj, ki je sicer celo članica Sveta za odziv na sovražni govor, a je seksistično pojasnila, da so za nestrpnost krivi dobro situirani moški, ki mislijo, da jim pripada več.”

 

Da gre pri izbiri najbolj seksistične izjave za metanje peska v oči (ali pa prahu na desnico, kot želite), kaže izbor letošnjih izjav, v katerih so nekateri prepoznali seksističnost, in jih nominirali za bodečo nežo. Da gre za skrbno pripravljen spin na desno usmerjene izpostavljene Slovence, pa dokazujejo s selekcijo, saj izjav levičarjev, z nekaj izjemami, tako rekoč niso uvrstili med nominirane. Napad na slovensko desnico se tako kaže še z enim javnim linčem.

Če spadate v skupino “belih, zdravih, dobro situiranih starejših moških, ki imajo vse, a mislijo, da jim pripada več”, potem ste po mnenju levičarjev največja grožnja Sloveniji. Tako je v oddaji razvpite Jelene Aščić namreč razlagala preiskovalka sovražnega govora na Mirovnem inštitutu dr. Barbara Rajgelj, nekakšna sodobna homoseksualna inkvizitorka, ki je v oddaji zatrdila, da najbolj sovražni ljudje ne prihajajo z obrobja ali socialnega dna. Po njeno so to “ljudje, ki imajo vse, tako kot so beli, zdravi, dobro situirani starejši moški, ampak mislijo, da jim pripada več”. Seveda njene izjave, čeprav je odkrito seksistična, niso uvrstili na seznam nominiranih.

Omenjena homoseksualna aktivistka je sicer znana po svojih milo rečeno bizarnih izjavah. Tako je Rajgljeva, ki je tudi članica organizacijskega odbora Parade ponosa, v enem od slovenskih medijev celo izjavila: “Sicer pa je danes težko reči, kdo sploh je heteroseksualen. /…/ Imela sem veliko srečo: ena je, da sem lezbijka, druga pa, da sem dobila službo v družboslovnem okolju. Ko sem to doživela, je bilo, kot da bi z lonca odstranila pokrovko!” Ob tem pa ne pozabimo, kakšno merilo imajo organizatorji bodeče neže: “Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spola, spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.”

Več o tem si lahko preberete v članku na Nova24tv.si.

nazaj na vrh