ARSO izdal rdeče opozorilo: do večera lahko pade do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno lahko tudi več Izpostavljeno

(Slika: STA) (Slika: STA)

»V nedeljo bodo predvsem v južni polovici države intenzivne padavine, do večera lahko pade do okoli 50 l dežja na kvadratni meter, krajevno lahko tudi več,« piše na spletni strani Agencije RS za okolje.

Nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra se lahko sredi dneva in popoldne pojavljajo na severovzhodu države. Padavine bodo popoldne in zvečer od zahoda oslabele.

A to še niso vse težave. Po hidrološki napovedi Arsa se bo vodnatost rek povečala po vsej državi, dopoldne predvsem v južnem in zahodnem delu, kasneje tudi drugod. Ob lokalnih močnejših padavinah lahko hitro in močno narastejo manjši vodotoki in hudourniki povsod po državi.

Tudi plimovanje morja ob slovenski obali bo večje. Tako lahko morje med 18. in 20. uro poplavi najnižje ležeče dele obale v višini do 10 centimetrov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.