Arman Koritnik (direktor TEŠ) in dokazi: Komaj prišel iz zapora, že kradel in ponarejal

  • Napisal  vir: Škandal24.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Arman Koritnik (direktor TEŠ) in dokazi: Komaj prišel iz zapora, že kradel in ponarejal

Direktor Teša kradel po osnovnih šolah in si prislužil eno leto zapora – pred tem pa je zlorabil uradni položaj, zaradi česar je moral za pet mesecev v zapor. Objavljamo dokaze.

 

Potem ko smo v Škandalu24 razkrili, da ima Arman Koritnik, direktor Teša, arestantske izkušnje, se je oglasil z zahtevo za objavo popravka, češ da nikoli ni bil zaprt, kar smo takrat tudi objavili ter pripisali, da se veselimo srečanja na sodišču, s katerim nam je zagrozil, saj smo pisali resnico. Svoj zahtevek za popravek nam je poslal kar prek odvetniške družbe Pirc Musar & partnerji ter tako poskušal cenzurirati naš medij tudi prek sodišča. Vendar pa se nam je uspelo dokopati do sodbe, ki potrjuje, da je bil Arman Koritnik obsojen na enotno kazen šest mesecev zapora.

V sodbi, pod katero je podpisana predsednica senata sodnica Tanja Lavtar, je zapisano, da je Temeljno sodišče v Ljubljani razsodilo, da je obtoženi Arman Koritnik kriv, »ker je uporabil ponarejene varnostne papirje, izdane na podlagi Zveznega zakona o čekih, in sicer je na škodo Dušana Škaličkija, kateremu je dne 25. 1. 1991 v času med 17.00 in 19.00 uro vzel in si prilastil v garderobi osnovne šole Alojz Hohkraut v Trbovljah pet blanketov čekov tekočega računa LB TB Zasavje«. A ni bilo ugotovljeno le, da je imel sedanji direktor Teša predolge prste, ampak tudi to, da je čeke tudi uporabil – še istega dne, ko je kradel, je en ček unovčil na bencinskem servisu v Trbovljah in se še lažno podpisal z imenom Alojz Jarc. Pet dni pozneje je Arman Koritnik odkorakal v trgovino z elektroinstalacijami in tam nabavil daljinski telefonski aparat znamke Panasonic in 20 metrov telefonskega kabla, svoj nakup pa je zopet »plačal« z ukradenim čekom. Očitno ima Koritnik bujno domišljijo, saj se je pod ta ček lažno podpisal z imenom Ivo Hauptman. V tem času pa je, kot kaže, porabil že vso gorivo, ki ga je z ukradenim čekom nabavil pred petimi dnevi, saj je potem, ko je nakupil telefon in kable, zopet zapeljal na bencinski servis, tokrat v Zagorju ob Savi, unovčil ukradeni ček in se podpisal kot Ivo Hauptman. To ime je zopet uporabil 11. februarja 1991, torej dobih deset dni pozneje, ko je spet zapeljal na bencinski servis, tokrat v Litiji. Očitno je, da je skrbno izbiral lokacije bencinskih servisov, da ga ne bi ujeli. No, v Litiji pa je poleg goriva na ukradeni ček vzel še akumulator in verige. Tudi tokrat se je podpisal kot Ivo Hauptman.

Nadaljevanje članka lahko preberete tukaj.
https://skandal24.si/skandal/arman-koritnik-direktor-tes-in-dokazi-komaj-prisel-iz-zapora-ze-kradel-in-ponarejal/ 

Prepolovljena kazen

Arman Koritnik se je na sodbo Temeljnega sodišča v Ljubljani pravočasno pritožil, Višje sodišče v Ljubljani pa je nato odločilo, da se »obtožencu izreče namesto zaporne kazni pogojna obsodba z najdaljšo možno preizkusno dobo«. Senat, ki mu je predsedoval sodnik Anton Žitko, mu je nato izrekel enotno kazen šest mesecev zapora.

Arman je bil v zaporu vsaj enkrat – ko ga je zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic pravnomočno obsodilo sodišče v Kopru.

Temeljno sodišče v Ljubljani ga je zaradi ponarejanja in tatvine obsodilo na eno leto zapora. Na kazen se je pritožil, Vrhovno sodišče v Ljubljani pa je nato njegovo kazen znižalo na 6 mesecev zapora.

nazaj na vrh