Anton Tomažič: Zamenjava generalnega direktorja RTVS je nujna

foto: Časnik foto: Časnik

Anton Tomažič, publicist, pravnik, član nadzornega sveta RTVS:

"Trenutna povsem očitna “vojna proti vladi” je brez dvoma dirigirana s samega vodstva, predvsem najvišjega. Drugače si izkrivljenega in selektivnega prikazovanja protivladnih izjav in dogodkov v najvažnejših dnevnoinformativnih oddajah ni možno razlagati. Tudi zato bi bilo nujno treba zamenjati trenutnega generalnega direktorja, še posebno ker se je v zadnjih letih trmasto branil izvajati sklepe in pozive Nadzornega sveta RTV Slovenija po racionalizaciji in izogibanju izgube, kar je pripeljalo celo do potrebe po sanaciji zavoda. Čeprav bi bila bolj logična ureditev v zakonu takšna, da direktorja imenuje in razrešuje Nadzorni svet, ne pa Programski svet, je možno vsaj, da NS razrešitev predlaga Programskemu svetu.

Če bo takšna zamenjava generalnega direktorja RTV Slovenija izvedena in bo za novega postavljena močna osebnost, ki ne bo politično preozko usmerjena v določeno smer, ampak bo avtonomna ter povezana s kolektivom, potem se bodo gotovo tudi mnogi drugi novinarji začeli obnašati bolj objektivno in bodo enakovredno obravnavali vse politične opcije. Posebno še, ker bodo sproščeni, če bo prišlo do umika rigoroznih predlogov za “rezanje” finančnih osnov celotne hiše."

Vir: Časnik.si

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.