Afera, ki je v resnici ni bilo: koprsko tožilstvo zavrglo ovadbo proti pripadniku SV, ki naj bi s puško meril v civilista

  • Napisal  e-maribor.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Fotografija je simbolična. (foto: arhiv Demokracije) Fotografija je simbolična. (foto: arhiv Demokracije)

Primorski dnevnik je 23. maja objavil izpoved 32-letnega državljana Italije in Slovenije Daniela Malalana z začasnim bivališčem v Sloveniji, da sta ga v občini Hrpelje – Kozina blizu meje z Italijo ustavila moški v uniformi.

 

Zavajajoči dogodek enostavno izmišljen?

Primorski dnevnik je navajal lažna dejstva, da je omenjenega 23. maja eden od pripadnikov SV v civilista domnevno meril z avtomatsko puško. Poročilo OVS Mors (ni šlo niti za kazensko ovadbo!) je bilo kasneje poslano na okrožno državno tožilstvo v Kopru. To je odločalo o tem, ali se bo preiskava nadaljevala oz. ali se bo predkazenski postopek nadaljeval tudi na sodišču.

Že sredi julija je bilo jasno – glede na to – da je tožilstvo dobilo poročilo, in ne kazenske ovadbe, da na OVS Mors niso ugotovili nič sumljivega oz. znakov kaznivega dejanja. Državni tožilec lahko v takih primerih zahteva še dodatne poizvedbe in dopolnitev poročila ter se nato odloči, kako bo vodil primer naprej.

Sedaj je sicer še po neuradnih informacijah Okrožno državno tožilstvo v Kopru s sklepom ustavilo postopek zoper pripadnika SV, ki se je 7. maja pri varovanju meje srečal s civilistom Danielom Malalanom. Poslanec in predsednik Knovs Matjaž Nemec je tokrat še enkrat več na debelo zavajal,  Po zaprti seji komisije, na kateri je Obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo predstavila poročilo o majskem incidentu na meji z Italijo, je dejal da se je dogodek zgodil. Incident, v katerem sta pripadnika Slovenske vojske legitimirala sprehajalca, pa ni bil insceniran.

Očitno poizkus rušenja ministra za obrambo Mateja Tonina tako ni uspel.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.