V Nemčiji padel še en tabu: dovoljene so računalniške igrice z nacističnimi simboli Izpostavljeno

  • Napisal  Maja Viher
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: PrintScreen/YouTube) (Slika: PrintScreen/YouTube)

V Nemčiji je padel še en tabu. Računalniška igrica »Through the Darkest of Times«, ki je bila ta teden predstavljena na sejmu v Kölnu, je prva igrica v Nemčiji, v kateri je dovoljeno prikazovanje nacističnih simbolov in Adolfa Hitlerja.

»Igrice, ki so kritične do preteklosti, lahko dobijo dovoljenje tudi v prihodnje,« je dejala Elisabeth Secker, direktorica urada za nadzor zabavnih programov (USK), ki izdaja dovoljenja za računalniške igrice, poroča Hina.

Do zdaj je bilo v Nemčiji prikazovanje nacističnih simbolov dovoljeno samo v filmih in gledaliških predstavah.

Odločitev USK je sicer kritizirala ministrica za družino Franziska Giffey. »S kljukastimi križi se ne igra,« je dejala. S tem se ne strinja zgodovinar Klaus-Peter Sick, ki pravi: »Igralci so dovolj inteligentni, da razlikujejo resničnost od fikcije. Nihče ne bo postal nacist samo zato, ker je videl kljukasti križ.«

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.