Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij išče najboljše idejne zasnove za lažje vključevanje zapornikov v družbo

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Bart Everson/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je objavila natečaj za izbor idejne zasnove promocijskega izdelka s predlogom blagovne znamke za lažje vključevanje zapornikov v družbo. Namen je najti tri najboljše izdelke, ki simbolično in vizualno sporočajo pomembnost učenja iz napak in rušijo predsodke o osebah, ki so na prestajanju zaporne kazni.

Javni natečaj so na upravi pripravili v okviru projekta Inovativen.si, ki poteka pod okriljem ministrstva za javno upravo, z njim pa iščejo izdelek, ki bo naslavljal tako širšo družbo, kot osebe, ki so na prestajanju zaporne kazni.

Rok za prijavo je do vključno 1. junija, med prijavljenimi pa bo petčlanska komisija izbrala in nagradila tri, ki najbolj ponazarjajo dvig družbene odgovornosti za soustvarjanje varnejše družbe v okviru slovenskega zaporskega sistema.

Pri izboru bodo lahko sodelovali tudi zunanji ocenjevalci. Izdelki bodo namreč na ogled na javni razstavi z naslovom Izdelujem v zaporu, delujem v družbi, ki bo 13. in 14. junija potekala v Zgodovinskem atriju Mestne hiše. Pri tem bo lahko vsak obiskovalec dal tudi svoj glas za izdelek, ki se mu zdi najboljši, s čimer bo vpliv na končni izbor imela tudi javnost.

Prvi trije izdelki bodo nagrajeni - prvi z 2500 evri, drugi s 1500 in tretji s 500 evri. Pri tem se lahko uprava odloči tudi za odkup materialnih avtorskih pravic, za kar ima namenjenih 4000 evrov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.