Tudi Zdrava atmosfera praznuje veliko noč, mar ne? Izpostavljeno

Dragutin Barušić (levo) za zdaj še ni priznan kot član Svete Trojice... (foto: arhiv Demokracije) Dragutin Barušić (levo) za zdaj še ni priznan kot član Svete Trojice... (foto: arhiv Demokracije)

Se še spomnite sedaj že skoraj legendarne duhovne skupinice, ki se imenuje Zdrava atmosfera (ZA)? Slednja je namreč novinarjem poslala dokaj simpatično, a za povprečnega kristjana precej prikupno zmedeno velikonočno voščilo.

 

Navajamo dobeseden prepis: »Človeku Je Največja Čast Najvišjega Blagoslova Živeti V Kristjanskem Obdobju ker Pravi Dragi Bog Jezus Kristus Je Kot Pravi Človek Veličanstveno Vstal Z Zaslugami Dobrote Plemenito Osvoboditi Svet.«

Pustimo ob strani gramatiko in vsebino, ki na nekoliko svojstven način predstavlja krščansko velikonočno sporočilo. Namreč, še ne tako dolgo nazaj so imeli v ZA precej hude borbe z nekaterimi mediji, ker so razkrili nekatere bizarne skrivnosti v dejavnostih ZA. Tudi to, da so bili poverjeniki ZA vključeni v katehumenat (priprava na prejem zakramentov za odrasle) pri ljubljanskih frančiškanih, čeprav ni povsem jasno, ali so jih predavatelji seznanili s tem, da ustanovitelj ZA Dragutin Barušić pač ni član Svete Trojice in torej ni Bog.

No, španovija s Cerkvijo se je nato končala, saj je po naših podatkih »zaropotal« apostolski nuncij v Sloveniji nadškof Juliusz Janusz. Vseeno pa velja spomniti, da je najvidnejša članica ZA finančna ministrica vlade v odstopu Mateja Vraničar Erman, ki do nastopa naslednje vlade opravlja tekoče posle. Saj veste, javne finance, pa pridemo do NLB, nato pa od NLB preko sorodstvenih vezi do slovenskih škofov, od katerih je eden pred kakim letom ali dvema celo javno pohvalil ZA in njeno delovanje. Ali je medtem kaj spremenil svoje mnenje, ni znano…

nazaj na vrh