Odzivi na Emo 2018: »Lahko bi tudi duet Fredi Miler & Damijan Murko poslali!« Izpostavljeno

(Slika: Evrovizija) (Slika: Evrovizija)

Slovenijo bo na tekmovanju za Pesem Evrovizije maja v portugalski Lizboni zastopala Lea Sirk s skladbo »Ne, hvala!«, komentatorji na družbenih omrežjih in forumih pa so v bili večinoma nezadovoljni.

Predvsem tuji, ki so izbor EMA 2018 spremljali prek interneta in se niso mogli načuditi, so se čudili, kako je mogoče, da so duo BQL (tokrat s s pesmijo Ptica) že drugič zapored za najboljšega izbrali gledalci, a se spet ni uvrstil na Evrovizijo. Skupna ugotovitev je, da je žirija koroški duo ponovno okradla.

Poglejte nekatere komentarje bolj ali manj slavnih in pomembnih gledalcev (objavljamo nelektorirano).

 »Danes mi je mal žal, da sem se odrekel alkoholu za 40 dni. Slab timing ... #EMA2018« (Uroš Miklavčič, Twitter)

»Groza..a je večina folka že res brez okusa ali kaj...pesem je čisti polom..čisto "cenena"!!!« (Grega Gregor, Facebook)

»Če bi mel epilepsijo bi med tem komadom verjetno izgubil življenje.« (Janez Jani Novak, MMC)

 »Ce ima ljudstvo obveznost placevat RTV narocnino tudi za EMA cirkus, bi bilo prav, da tudi odlocijo kdo bo sel na njihov racun na Eurovizijo in ne neka zirija.« (Matej Lahovnik, Twitter)

»Kera kuhna. ze drugo leto ista pesem za Bql! Kako to da cela Slovenija izbere pesem par kretenov iz zirije pa meni da si niti 1 tocke ne zasluzijo. Letos sem pa res zadnic spremljala tole skoromprano kuhinjo. Da vas ni sram!!!!!!« (Ines Šardi Lampret, Facebook)

»Lahko bi tudi duet Fredi Miler & Damijan Murko poslali.... :)« (Fiston, MMC)

»6 žirij po 5 članov ali honorarjev za 18 plač mladih zdravnikov. #EMA2018« (Tasosedova, Twitter)

»Poden. Pa ne disko štanca. Ampak to, da so zanjo glasovale vse slovenske "strokovne" komisije.
Torej nam res ni pomoči.« (Nevem, MMC)

 »Nikoli si ne bi mislil, da bom kdaj tako vesel reklam med oddajo. #Ema2018« (Slovenistan, Twitter)

»S takim "čivkanjem" ne bomo prišli niti čez prvi krog !!?« (Jože Mraz, Facebook)

»Ljudje, tole mi "prostovoljno" financiramo. Očitno imamo preveč denarja.« (Čak mal Noris, MMC)

 »Največ bi @RTV_Slovenija naredila, če bi prekinila #EMA2018 in ponovila Utrip. Tovariši so hudi. Širna polja bi orali.« (Miro Petek, Twitter)

»Bql za nas sta zmagovalca fanta žal se ni izšlo glavo pokonci fanta za nas sta zmagovalca« (Nik Jerkovič, Facebook)

»Vidim, da zamujam nekaj velikega:-)) #ema2018. Branje knjig je očitno res najboljša izbira, vedno in znova.« (Barbara Kranjc, Twitter)

»Mislim da tako slabe EME še nikoli ni bilo. Kdo to sploh zbira. Grem stavit, da je vsaj enih 20 pesmi, ki niso prišle v program bilo boljših od vseh teh, ki so.« (BlackBaerd, MMC)

»Ne zaupam rezultatom, ki sta jih razglasila Valič in Raiven. Glede na dolžino nosu, sta se sigurno zlagala. ;)« (Petra Skrivarnik, Twitter)

»RTV lani ste imeli priložnost - dobro veste kakšen nagrade nje potem pobrala pesem Heart of gold! Vi ste poslali Omarja - VI! Ne mi gledalci - Vi ste ga poslali! In potem je bil tam kamor spada - na dnu polfinala.« (DannyKM, MMC)

 »Pogledal dva komada na #EMA2018 . Če me kdo išče, sem na poti v kopalnico, kjer si bom prerezal žile. Podolgem, ne počez.« (Stanko Livk, Twitter)

»Demokracija po MMC-jevsko...vsaka kritika te farse od prireditve je izbrisana. Dragi Admin še 100x izbrisan komentar ne more zabrisat dejstva, da je Eurosong politična kuhinja in nivo skladb, sploh slovenskih - dno dna!« (Tigr, MMC)

 

 

nazaj na vrh