Odstopil mehiški veleposlanik v Argentini - ko boste prebrali, zakaj, boste šokirani!

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Casanova... (foto: Wikipedia) Casanova... (foto: Wikipedia)

Mehiški veleposlanik v Argentini Ricardo Valero je ponudil odstop, potem ko so ga pred slabima dvema mesecema ujeli pri kraji biografije Casanove v slavni knjigarni v Buenos Airesu. Kot je sicer v nedeljo sporočila mehiška vlada, je Valero uradno odstopil iz zdravstvenih razlogov.

 

Na posnetkih nadzornih kamer s 26. oktobra, ki so jih objavili v začetku decembra, je videti, kako mehiški veleposlanik med obiskom v knjigarni El Ateneo Grand Splendid, ki velja za eno izmed najlepših na svetu, z naglico neko knjigo skrije v časopis, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Varnostnikom, ki so ga ustavili ob izhodu iz knjigarne, ki je locirana v nekdanjem gledališču, se je skušal Valero izmuzniti s prikazovanjem računov, a se nobeden ni nanašal na ukradeno knjigo, biografijo beneškega zapeljivca Giacoma Casanove, ki jo je napisal francoski akademik Guy Chaussinand-Nogaret. Cena biografije je bila sicer le pičlih 640 argentinskih pesov (okoli devet evrov).

Mehiški zunanji minister Marcelo Ebrard je v nedeljo ob objavi Valerovega odstopa še sporočil, da je ta trenutno na nevrološkem zdravljenju. Mehiški mediji poročajo, da naj bi 77-letni Valero trpel za tumorjem na možganih, ki je spremenil njegovo obnašanje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.