Odstopil mehiški veleposlanik v Argentini - ko boste prebrali, zakaj, boste šokirani!

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Casanova... (foto: Wikipedia) Casanova... (foto: Wikipedia)

Mehiški veleposlanik v Argentini Ricardo Valero je ponudil odstop, potem ko so ga pred slabima dvema mesecema ujeli pri kraji biografije Casanove v slavni knjigarni v Buenos Airesu. Kot je sicer v nedeljo sporočila mehiška vlada, je Valero uradno odstopil iz zdravstvenih razlogov.

 

Na posnetkih nadzornih kamer s 26. oktobra, ki so jih objavili v začetku decembra, je videti, kako mehiški veleposlanik med obiskom v knjigarni El Ateneo Grand Splendid, ki velja za eno izmed najlepših na svetu, z naglico neko knjigo skrije v časopis, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Varnostnikom, ki so ga ustavili ob izhodu iz knjigarne, ki je locirana v nekdanjem gledališču, se je skušal Valero izmuzniti s prikazovanjem računov, a se nobeden ni nanašal na ukradeno knjigo, biografijo beneškega zapeljivca Giacoma Casanove, ki jo je napisal francoski akademik Guy Chaussinand-Nogaret. Cena biografije je bila sicer le pičlih 640 argentinskih pesov (okoli devet evrov).

Mehiški zunanji minister Marcelo Ebrard je v nedeljo ob objavi Valerovega odstopa še sporočil, da je ta trenutno na nevrološkem zdravljenju. Mehiški mediji poročajo, da naj bi 77-letni Valero trpel za tumorjem na možganih, ki je spremenil njegovo obnašanje.

nazaj na vrh