Na Eurosongu bo Slovenijo zastopala Lea Sirk

foto: Twitter foto: Twitter

Na tekmovanju za Pesem Evrovizije maja v portugalski Lizboni bo Slovenijo zastopala Lea Sirk. Predstavilo se je sicer osem izvajalcev, ki so si nastop priborili že v predizboru preteklo soboto. Voditelju Vidu Valiču se je na odru pridružila znanka Eme Raiven. Lea Sirk je zmagala s skladbo "Hvala, ne!".

Iz sobotnega predizbora, na katerem se je zvrstilo 16 nastopov, so se v finale štirje uvrstili po izboru gledalcev in poslušalcev, štirje pa po izboru žirije v enakovrednem razmerju točkovanja.

To so Proper, ki so nastopili s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Ptico, Lea Sirk s Hvala, ne!, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo V nebo, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj.

 

A Ina Shai in duo BQL, ki ga sestavljata brata Rok in Anej Piletič, sta tokrat predstavila angleške različice svojih pesmi. Pesem Ine Shai bo Glow, pesem BQL pa Promise.

V predizboru so obtičali MILA, Nika Zorjan, Anabel, Gregor Ravnik, KiNG FOO, Orter, ManuElla, ki je Slovenijo na Evroviziji zastopala leta 2016, in slovenska predstavnica na Evroviziji pred 21 leti Tanja Ribič.

O zmagovalcu je odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja je 50 proti 50.

Portugalska bo Evrovizijo gostila po zmagi Salvadorja Sobrala s skladbo Amar Pelos Dois. V Lizboni bo nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu.

Polfinala bosta 8. in 10. maja, veliki finale pa 12. maja. Slovenski predstavnik bo nastopil v drugem predizboru.

Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On My Way, a ostal brez finala.

Letošnja Ema sicer ni navduševala. Polno ultramodernosti in veliko pomanjkanje humorja sta močno zaznamovali letošnji izbor za Eurosong...

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.