Milanu Kučanu poleg naziva "gospod predsednik" ta mesec pripadlo še 1500 evrov dodatka Izpostavljeno

  • Napisal  e-maribor.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Prvorazredno komunist v Sloveniji si je za nič dela ta mesec priboril kar 1500 evrov dodatka k pokojnini.

 

Neverjetno, kdo je za nič dela v tem mesecu dobil bogata denarna izplačila? Med prvorazredne brezdelneže z največjo pokojnino sodi najprej Milan Kučan. Nekdanji predsednik države je tako za mesec julij dobil 1.500,63 evra bruto doplačila k pokojnini.

Doplačilo k pokojnini prejema le Kučan, ki z dodatkom v bruto znesku dobi s pokojnino vred 80 odstotkov bruto plače predsednika republike. Omenjena pravica je dosmrtna.

Nina Maurovič in Miro Cerar brez dela
Druga taka, ki je za nič dela dobila lepo nadomestilo, je izpadla nadomestna poslanka LMŠ Nina Maurovič, ki nove službe še ni našla in je zato upravičena do nadomestila. Za mesec julij je prejela 3.197 evrov bruto nadomestila, za nič dela.

Tudi Miro Cerar še ni našel službe. Nekdanji minister bi se moral po odstopu Marjana Šarca vrniti v poslanske klopi, a je to mesto prepustil Janiju Möderndorferju. Zato je za nič dela upravičen do poslanskega nadomestila, za mesec julij je prejel 3.238 evrov bruto.

Koko lepo je živeti brez dela na račun davkoplačevalcev!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.