Jan Plestenjak otožno: "Žal ne bom praznoval z njo!" Oboževalka: "Kje je zdaj tisti Jan, poln veselja?"

Koliko let ima Janova družabnica? Vemo le to, da je precej starejša... (foto: facebook) Koliko let ima Janova družabnica? Vemo le to, da je precej starejša... (foto: facebook)
Jan Plestenjak je po izvoru Škofjeločan, natančneje iz Puštala. A ni skrivnost, da je njegov dom že dolgo časa eden najlepših slovenskih obmorskih biserov.
 
Govorimo seveda o Strunjanu, ki je znan tudi po zdravilišču in po čudovitem naravnem okolju. Pa seveda tudi po znamenitem križu in romarski cerkvi.
 
Vendar pa je glasbenik na facebooku potarnal, da ne bo mogel praznovati častitljivega jubileja. O kom ali o čem je govoril? Seveda o svoji oljki, ki je ena najstarejših na tem območju. Kot je razkril, ga več ne bo na tem svetu, ko bo oljka dopolnila častitljivih 400 let. Prave starosti pa ni hotel razkriti - najverjetneje je oljka, s katero Jan pozira na fotografiji, stara 300 let. Ali pa 350. No, svetovne rekorderke imajo tudi več tisoč let, denimo v Izraelu.
 
Nekatere Janove oboževalke so sporočilo ("Oljka-kraljica...gremo proti 400...ampak jaz zal ne bom praznoval z njo...ker me vec ne bo...Upam pa, da kdo bo;) J.") razumele drugače. Ena od njih ga je kar okrcala: "Skupaj greva počasi proti Abrahamu, a ti si se pa začel smilit samemu sebi! Kje je tisti pogumni vedno poln veselja Jan, kot je bil včasih?"
 
No, morda pa si je Jan tokrat zapel tisto skladbo, ki jo je posnel njegov skorajšnji sosed Slavko Ivančić "Ko mene več ne bo"...
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.