Gianni Rijavec je svojim pop-simfo stilom navdušil poslušalce v dvorcu Štatenberg

  • Napisal  L.K.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Gianni Rijavec je navdušil občinstvo z romantično glasbo. Gianni Rijavec je navdušil občinstvo z romantično glasbo. Arhiv G.R.

V soboto, 10. decembra 2018 se je v dvorcu Štatenberg odvijal koncert večnega romantika Giannija Rijavca v novi glasbeni preobleki, z novim glasbenim pop-simfo stilom. Rijavec je na oder postavil svoj inštrument in nastopil s posebnim, za njegov stil prirejenim belim unikatnim klavirjem.

Ob spremljavi spremljevalnega pop ansambla, ki ga sestavljajo Arian Krašna-kitara, vokal; Sergej Hofman-bas, vokal in Mitja Tavčar-bobni, tolkala ter godalnega kvarteta v sestavi: Kati Harej - prva violina, Anje Istenič - druga violina in Katje Pirjevec -viola in Petra Tavčar- Čelo se je predstavil z njegovimi najlepšimi baladami starejšega datuma kot so Soča, Veter nesi ji pozdrav, Slovenija moja si vsa in novejšimi skladbami: Kamen na srcu,Ti si lepa kot pomlad, Ljubezen in najnovejšo Sanje…. . V čarobnem ambientu dvorca Štatenberg, ob soju sveč in reflektorjev je romantika doživela višek. Občinstvo, ki je napolnilo koncertno dvorano je s stoječo ovacijo zahtevalo dodatek. Pop- simfo zvok, ki je nova glasbena pot Giannija Rijavca, je nova smer, ki je tudi v dvorcu Štatenberg, kakor na predhodnih koncertih na Cerju, Kobaridu, Štanjelu in v vili Vipolže v Goriških Brdih doživela ovacije. Občinstvo vedno znova potrjuje, da so Giannijeve balade ob klavirju, večglasnem petju in z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo postale uspešnice. Istočasno je bil tudi ta koncert dokaz, da slovenska pop glasba ni nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce. Slovenska pop glasba na ta način dobiva novo dimenzijo, postavljena je v prave koncertne dvorane in to je dokaz, da ni namenjena samo zabavi, ne sodi samo na veselice, ampak je istočasno tudi glasba, ki se lahko, tako, kot klasična glasba posluša. Koncert v Štatenbergu je še posebej dokaz za to, saj se je zgodil na pustno soboto, sredi različnih pustnih veselic, na katerih je pop glasba le mašilo pustnemu veseljačenju.

nazaj na vrh