GEN-I Sonce prvič na večstanovanjski stavbi

Sončna elektrarna GEN-I Sonce (foto: GEN-I) Sončna elektrarna GEN-I Sonce (foto: GEN-I)

V petek je na Jesenicah Skupina GEN-I slovesno odprla prvo sončno elektrarno GEN-I Sonce na večstanovanjski stavbi v Sloveniji.

V GEN-I menijo, da so s tem naredili nov korak k energetski učinkovitosti. Elektrarno so slovesno odprli predstavnik stanovalcev Brane Zajović, župan Občine Jesenice Blaž Račič, predsednik uprave GEN-I, dr. Robert Golob ter direktor GEN-I Sonca in vodja projekta, Robert Jelenc.

Skupina GEN-I je v svojem sporočilu za javnost ob odprtju elektrarne zapisala, da so na ta način hitro in učinkovito izkoristili nove možnosti za širitev lastne proizvodnje in porabe električne energije proizvedene iz sonca, ki jih je z Uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije omogočilo Ministrstvo za infrastrukturo.

M.V.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.