Ena izmed postaj newyorške podzemne železnice posvečena Davidu Bowieju

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Adam Bieławski / Wikipedia foto: Adam Bieławski / Wikipedia

Okolica postaje podzemne železnice Broadway-Lafayette v New Yorku je bila dolga leta dom predlani preminulega glasbenika Davida Bowieja. Postajo zdaj krasijo podobe, povezane z glasbenikom. Videti je mogoče njegove fotografije in citate, načrt mesta pa prikazuje studie, v katerih je bil Bowie aktiven.

 

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je na avtomatu mogoče kupiti omejeno število vozovnic z motivi glasbenika, manjši plakati na stenah pa se navezujejo na izbrane Bowiejeve uspešnice.

V Londonu rojeni Bowie je od leta 1992 živel v New York, s soprogo Iman pa sta se gibala predvsem po južnem Manhattan - Sohu in Greenwich Villageu. Vsega skupaj je Bowie v New Yorku živel več kot 20 let. "V New Yorku sem živel najdlje," je leta 2003 povedal v intervjuju in dodal: "Je čudovit. Sem Newyorčan."

Bowie se je leta 1947 rodil kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. O njem so izšle številne knjige, posneta je bila vrsta dokumentarcev. Umrl je po 18-mesečnem boju z rakom.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.