Kantri zvezda Sheryl Crow z naborom znanih gostov pripravlja zadnji album

Sheryl Crow (foto: Wikipedia) Sheryl Crow (foto: Wikipedia)

Z devetimi grammyji nagrajena kantri zvezda Sheryl Crow je v nedavnem radijskem intervjuju razkrila, da bo prihodnje leto izdala svoj zadnji album, ki bo vključeval sodelovanja s številnimi znanimi glasbeniki. Nato se bo glasbenica bolj usmerila v izide posamičnih skladb, saj meni, da je albumom odklenkalo, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

 

Sheryl Crow, ki je najbolj znana po uspešnici All I Wanna Do, je napovedala, da bo zadnji album vključeval skladbe, pri katerih je sodelovala s Steviejem Nicksom, Keithom Richardsom, Donom Henleyjem in tudi pokojnim Johnnyjem Cashom. Sheryl Crow ima za seboj bogato zgodovino sodelovanj. Nazadnje je združila moči z indie rock ustvarjalko St. Vincent za pesem Wouldn't Want to Be Like You.

Kljub vsemu se glasbenica še ne namerava upokojiti. Napovedala je, da se bo po izidu albuma usmerila v izdajanje posamičnih skladb. "Menim, da so albumi neke vrste umetniška zvrst v izumiranju in da ljudi bolj zanimajo singli," je dejala v pogovoru z radijsko napovedovalko Kyle Meredith. Dobro se ji zdi, da ne bo treba več preživljati časa v studiu z namenom ustvarjanja dodelanega, konceptualnega albuma, ampak bo raje vso energijo usmerila v nastanek resnično dobrih skladb, ki bodo imele neposredni naboj.

V času pretočnih vsebin se umetniki pogosto sprašujejo o pomenu ustvarjanja albumov, katerih dolžine so še vedno prilagojene prostornosti vinilnih plošč. Tako se nekateri glasbeniki, še posebno tisti, ki ustvarjajo hip-hop ali elektroniko, vse pogosteje odločajo za izdajanje singlov, še navaja AFP.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.