81-letni Berlusconi se pohvali: Sem kot dobro vino

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Kljub letom se očitno dobro počuti v svoji koži. (foto: Flickr / Wikipedia) Kljub letom se očitno dobro počuti v svoji koži. (foto: Flickr / Wikipedia)

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi v svoji starosti vidi prednost. "Sem kot dobro vino," je danes tvitnil 81-letnik. "Z leti sem vse boljši in zdaj sem popoln," je dodal po poročanju tujih tiskovnih agencij.

 

Trikratni italijanski premier se je vrnil na politično prizorišče po okoli 30 sodnih procesih, pravnomočni obsodbi zaradi utaje davkov, škandalu zaradi spolnih odnosov z mladoletnico ter operaciji srca.

Veteran italijanske politike in medijski mogotec je kot predsednik konservativne stranke Naprej Italija na čelu desnosredinskega zavezništva, ki se mu na volitvah 4. marca sodeč po anketah nasmiha zmaga. Sam zaradi obsodb v preteklosti ne sme kandidirati za poslanca, a kljub temu v zadnjem času vodi intenzivno predvolilno kampanjo.

Pred dvema tednoma je moral zaradi utrujenosti narediti premor, pa tudi sicer ni skrivnost, da ima občasno težave z zdravjem.

nazaj na vrh