ZNP: OSCE pri pripravi poročila o volitvah v Sloveniji ne zanima mnenje vseh relevantnih deležnikov

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Član ZNP Nenad Glücks opozarja na grobo kršitev zakona o RTV Slovenija (Screenshot) Član ZNP Nenad Glücks opozarja na grobo kršitev zakona o RTV Slovenija (Screenshot)

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) glede na poročilo o volitvah v Sloveniji, ki ga je 6. aprila 2018 objavila Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OSCE) in v katerem med sestanki z različnimi deležniki ne navajajo članov ali vodstva ZNP, upravičeno predvideva, da tudi v poročilu, ki ga OSCE pripravlja na temo spremljanja predvolilnih kampanj za predčasne volitve 2018, ne bo izjav in videnj predstavnikov ZNP.

 

Sestanek med predstavniki ZNP in OSCE je bil že dogovorjen 21. maja 2018, a nerealiziran s strani OSCE oz. njihove predstavnice Nike Oven. Kljub zagotovilom, da sestanek bo, ga do danes ni bilo. S stališča uravnoteženosti poročila je to nesprejemljivo.

Prilagamo tudi povezavo do članka, v katerem član ZNP Nenad Glücks opozarja na grobo kršitev zakona o RTV Slovenija in neposreden poseg javnega medija v volitve. Kljub pozivu varuhinje pravic gledalcev RTV Sloveniji je stanje ostalo nespremenjeno.

https://reporter.si/clanek/slovenija/kdaj-bo-politicna-propaganda-igorja-vidmarja-odstranjena-iz-spletne-strani-rtv-slovenija-641288

Upravni odbor ZNP (6. junija 2018)

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.