Vabilo na predstavitev vojaškega dnevnika Iva Brica, ene prvih žrtev komunistične revolucije na Primorskem

Vabilo na predstavitev vojaškega dnevnika Iva Brica, ene prvih žrtev komunistične revolucije na Primorskem

Vljudno Vas vabimo na predstavitev knjige Ivo Bric: Vojaški dnevnik 1915 – 1919.

 

V knjigi je podrobno predstavljeno življenje in delo Iva Brica, kmeta, narodnjaka in kulturnega delavca iz Dornberka v Vipavski dolini. Niti fašistični pritisk i, opomini in konfinacija v južni Italiji ga niso ustavili. Čeprav brez visoke formalne izobrazbe je pri svojem delu izkazoval široko znanje in odprtost do kulturnega ustvarjanja. Junija 1943 je postal ena prvih žrtev komunistične revolucije na Primorskem.

Ivo Bric je med prvo svetovno vojno kot avstro-ogrski vojak pisal zanimive dnevniške zapiske, ki so jih do danes ohranili njegovi sorodniki.

Knjigo, ki jo je izdala Goriška Mohorjeva družba v sodelovanju s Študijskim centrom za narodno spravo, bosta predstavila dr. Renato Podbersič, sourednik in pisec spremne besede,ter novinar in zgodovinar dr. Jože Možina.

Predstavitev knjige bo v konferenčni dvorani Študijskega centra za narodno spravo, Tivolska42 v Ljubljani, v torek, 15. januarja 2019,ob 11. uri.

Z veseljem Vas pričakujemo!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.