Prvič po sledeh slovenskih beguncev v Italiji Izpostavljeno

Visco - pozabljeno taborišče / Foto: Novi Glas Visco - pozabljeno taborišče / Foto: Novi Glas

V soboto, 9. novembra, ste vabljeni na celodnevno avtobusno ekskurzijo (odhoda iz Ljubljane in nato Gorice) v kraje slovenskih povojnih beguncev in tudi medvojnih internirancev. Ker pot vključuje ogled delujoče italijanske vojašnice, se je zaradi zahtevnih postopkov treba prijaviti s fotokopijo osebnega dokumenta do 15. septembra.

 

Program bo obsegal naslednje postaje: Višek (it. Visco, nekdanje fašistično in po vojni nekaj dni taborišče za slovenske begunce); Monigo (fašistično taborišče za Slovence, povojno begunsko taborišče); Zerman (obisk cerkve, v kateri je bilo l. 1945 posvečenih sedem slovenskih beguncev – novomašnikov).

Za strokovno vodenje bodo poskrbeli Ivo Jevnikar, Erika Jazbar in dr. Helena Jaklitsch.

Prijavite se lahko na Rafaelovi družbi (Poljanska cesta 2, Ljubljana, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel.: 01 438 30 50) ali v Knjižnici Dušana Černeta (Ul. Donizetti 3, Trst, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel.: 0039 040 20 39 355).

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.