Krščanski forum SDS: Nenamensko trošenje denarja, namenjenega Slovencem po svetu Izpostavljeno

  • Napisal  Krščanski forum SDS
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Friedrich Kromberg / Wikipedia foto: Friedrich Kromberg / Wikipedia
Po javni objavi podatkov, iz katerih državnih virov prejema finančne dotacije Zveza združenj borcev za vrednote NOB, smo bili neprijetno presenečeni ob dejstvu, da je med donatorji tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je borčevski zvezi doslej nakazal dobrih šestnajst tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.
 
Sprašujemo se, kako je mogoče, da se na račun organizacije, katerih predstavniki širijo nestrpnost proti nasprotnikom komunistične revolucije in se še do danes ni distancirala od komunističnih zločinov, zaradi katerih je moralo več deset tisoč Slovencev bežati iz domovine, vlada nakazuje denar, namenjen Slovencem v zamejstvu in po svetu. Le kaj imajo Slovenci v zamejstvu in po svetu opraviti z organizacijo, ki še vedno ni obsodila krvavih dejanj, ki so končala življenja mnogih nedolžnih Slovenk in Slovencev, medtem ko so si številni rojaki rešili življenje z begom v tujino?
 
Od Vlade Republike Slovenije zahtevamo, da nemudoma ustavi takšno prakso nenamenskega trošenja denarja za Slovence v zamejstvu in po svetu, vsaj dokler se ne bodo najvidnejši predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote NOB distancirali od zločinov komunistične revolucije.
nazaj na vrh