Je Šiškova varda preprečila, da nista ilegalna migranta zastrupila primorskega vodnega zajetja? Izpostavljeno

  • Napisal  Zaskrbljeni občan
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Smeti, ki jih puščajo migranti za sabo. / Simbolična fotografija Smeti, ki jih puščajo migranti za sabo. / Simbolična fotografija

Ali se lahko Andreju Šišku in njegovi samovoljnosti zahvalimo, da v soboto ni prišlo do humanitarne katastrofe?

 

Šiškova varda je v bližini kraja Podgrad pri Ilirski Bistrici naletela na dva ilegalna prebežnika, ki sta se potikala okrog vodnega zajetja, ki je priključen na glavni vod za celo Primorsko. Jašek je bil nezaščiten (brez pokrova), kar je skrajno neodgovorno. Še večji absurd je, da nas na to opozarjajo Štajerci.

Policija naj razišče teren in opremo, ki sta jo imela ilegalca pri sebi. V tem vodovodu so cevi, ventili in tudi domačini smo že opozarjali na nezavarovanost samega kraja.

Groza me je, ko pomislim, kaj bi se lahko zgodilo! Obstaja upravičeni sum, da bi lahko šlo v tem primeru za sabotažo. To niso več heci, kaj bi bilo, če bi bil Šiško zaprt in bi nepridiprava kaj vrgla v vodo.

Upravičeno se sprašujem, ali je Šiško rešil obalo? Jaz mu lahko samo iz srca rečem – HVALA Andrej Šiško!

Koliko vodnih virov je še nezaščitenih?

Prosim, novinarji preverite! Tu gre za zdravstveno in življenjsko ogroženost prebivalcev. Pitna voda je ja vir življenja.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.