Društvo MORiS od Erjavca zahteva odgovor glede zlorabe znaka Slovenske vojske

  • Napisal  Društvo MORiS
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Sporni znaki Sporni znaki

Na Vas se obračamo s pozivom, da v okviru svojih pristojnosti pozovete Inšpektorat za obrambo Republike Slovenije, da nam v roku treh (3) dni odgovori, kaj je bilo storjeno v zvezi z našo prijavo o zlorabi znaka Slovenske vojske (izdelava značke ob ''50 let TO''), ki smo jo posredovali 7. 6. 2018 Glavnemu inšpektorju za obrambo mag. Romanu Zupancu.

V štirih mesecih od naše prijave se ni zgodilo nič, čeprav so organi inšpekcije dolžni preveriti navedbe v prijavi. Mediji so polni alarmantnih novic o raznih paravojaških skupinah, ki se želijo samoobrambno organizirati, Društvo MORiS Kočevska Reka, ki v skladu s svojim Statutom in poslanstvom preko zakonitih sredstev opozarja in skuša preprečiti zlorabo državnih simbolov (znaka Slovenske vojske), pa ni vredno niti pisnega odgovora.

Naj Vas vprašamo direktno - bodo značke Slovenske vojske, iznakažene s simbolom agresorske JLA, delili s tiho privolitvijo Ministrstva za obrambo dne 10. 10. 2018 na napovedani proslavi ''50 letnica Teritorialne obrambe Slovenije'' na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na predvolilnem shodu nekega župana in zato Inšpektorat za obrambo ne reagira?

S spoštovanjem,

BgGen Anton Krkovič Predsednik Društva MORiS


V vednost: - Borut Pahor, Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil RS, Erjavčeva 17, 1000 Ljubljana - Samo Bevk, predsednik Odbora za obrambo Državnega zbora RS, Šubičeva 4, 1000 Ljubljana

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.