fbpx

Župan Bihaća odločno: Evropska unija mora finančno sodelovati pri izgradnji migrantskih centrov v BiH, ne bomo dovolili, da bo Bihać znova nastradal!

foto: Nova24tv foto: Nova24tv

Evropska unija mora sofinancirati izgradnjo migrantskih centrov v celotni BiH, ne samo v Unsko-sanskem kantonu, je novico, da bo EU namenila 25 milijonov evrov za migrantske centre v BiH, komentiral bihaški župan Šuhret Fazlić.

 

Kot je dejal po poročanju lokalnega spletnega portala USKinfo, je to dobra novica, a če kdo misli, da bo Bihać znova uporabljen za novo žarišče migrantov, se grdo moti. Edini izhod iz krize je vlaganje v migrantski center Lipa in pripravo omenjenega centra na zimo, je dejal.

Po Fazličevih besedah Lipa še ni pripravljena na zimo, to pa lahko privede do velikih problemov s prebivalci centra. Samo na območju Unsko-sanskega kantona trenutno biva okoli tri tisoč ilegalnih migrantov izven migrantskih centrov, ki bodo v vsakem primeru izpostavljeni zimskim razmeram.

Vodja delegacije EU v BIH Johan Sattler sicer trdi, da je Bruselj v zadnjih treh letih v BiH vložil 60 milijonov evrov v borbi proti ilegalnim migracijam.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.