Zgodovinsko mesto bodo preplavili imigranti

Simbolična fotografija Simbolična fotografija pixabay.com

V irskem naselju Lisdoonvarna si prebivalci niti najmanj ne želijo »kulturne obogatitve« v obliki imigrantov, ki jim jo pripravlja irska vlada. Navsezadnje v tem mestecu s približno 300 prebivalci imajo bogato lastno kulturno tradicijo. Mestece je namreč vpisano na seznam irske kulturne dediščine in v njem poteka vsakoletni irski ljudski festival, eden najstarejših na otoku.

Imigraciji naklonjena vlada pa namerava v to mestece zdaj naseliti 115 afriških imigrantov, namestiti pa jih nameravajo v hotel, ki je sicer bil zgrajen zato, da gosti obiskovalce festivala in ljubitelje irske kulturne dediščine.

Prebivalci Lisdoonvarne so na izrednem sestanku skupnosti pred dnevi izrazili nasprtovanje nameravani invaziji imigrantov. Na hitrem glasovanju v mestni hiši je 197 polnoletnih lokalnih prebivalcev zavrnilo namere vlade, zgolj 15 jih je bilo za. No, kljub temu 93 odstotnemu »Ne imigraciji«, pa irske vlade to niti najmanj ne moti, nasprotno, zahtevajo, da se mora njihov načrt izvesti brez odlašanja.

nazaj na vrh