Zaradi migrantov v Bihaću in Veliki Kladuši vse slabše varnostne razmere, vrstijo se vlomi in pretepi Izpostavljeno

  • Napisal  C. R.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Matic Štojs Lomovšek foto: Matic Štojs Lomovšek

V kolikor se ne bo nekaj storilo za hitro rešitev nastanitve migrantov, bomo težko zagotovili varnost. Takšno sporočilo je prišlo iz policije v zvezi z namestitvijo migrantov v Veliki Kladuši ter Bihaću. Razen policije naj bi se z migranti ukvarjal zgolj Rdeči križ in nekaj nevladnih organizacij.

 

Kot opozarjajo, se bo zadeva zaostrila, ko bo prišla zima ter deževno vreme, nihče pa ne ve, kaj se bo takrat zgodilo z migranti, ki prebivajo v šotorih ter v neurejeni zgradbi dijaškega doma v Bihaću. Med migranti se je tako že razširil kriminal, saj so v zadnjem času registrirali 39 kriminalnih dejanj, samo v preteklem koncu tedna jih je bilo v Bihaću devet. Dogajale so se kraje in fizični obračuni, vse več pa je tudi vlomov v hiše in stanovanja. Situacija je vse težje obvladljiva.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.